Papa Francisc nu a putut să citească un discurs în cadrul unei ceremonii

de Alina DRACOPOL Sâmbătă, 02 Martie 2024 228
Papa Francisc, care a suferit de gripă, a declarat că a delegat citirea unui discurs în cadrul unei ceremonii de sâmbătă unui asistent, deoarece nu a putut să îl citească din cauza bronșitei, potrivit Reuters.
„Am pregătit un discurs, dar, după cum vedeți, nu sunt în măsură să îl citesc din cauza bronșitei. L-am rugat pe monseniorul Filippo Ciampanelli să îl citească în locul meu”, a declarat Papa, cu voce răgușită.
Discursul a fost pentru ceremonia de deschidere a anului judiciar al tribunalului de la Vatican.
Ulterior, Papa a putut să se întâlnească cu cancelarul german Olaf Scholz în cadrul unei audiențe la Vatican.
Papa Francisc, în vârstă de 87 de ani, a avut o serie de probleme de sănătate în ultima vreme.
Miercuri, el a făcut o scurtă deplasare la un spital din Roma pentru un control, după ce a lipsit de la citirea la audiența săptămânală, spunând că a avut „o mică răceală”.
El și-a anulat întâlnirile de luni și sâmbăta trecută din cauza a ceea ce Vaticanul a spus că a fost o gripă ușoară, dar duminică a ținut discursul său săptămânal regulat în fața mulțimii din Piața Sfântul Petru.
Papa a fost nevoit să anuleze o călătorie planificată la o reuniune COP28 privind clima din Dubai la începutul lunii decembrie din cauza efectelor gripei și a unei inflamații pulmonare.
În ianuarie, el nu a putut să termine un discurs din cauza unei „bronșite”. Mai târziu, în aceeași lună, el a declarat că se simte mai bine, în ciuda „unor dureri”.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei