Pedeapsa Alinei Bica a fost suspendată. Aceasta va fi eliberată în Costa Rica

de Cuget Liber Joi, 20 Decembrie 2018 566
Înalta Curte de Casație și Justiție a decis suspendarea executării pedepsei în cazul fostei șefe a DIICOT Alina Bica, în dosarul în care a fost judecată pentru favorizarea făptuitorului și condamnată la patru ani de închisoare.
Avocații Alinei Bica au făcut contestații în anulare după decizia Curții Constituționale cu privire la componența completurilor de 5 judecători de la ÎCCJ, astfel că s-a decis ca până la luarea unei decizii în urma acestei solicitări, executarea pedepsei să fie suspendată.
Cererile de acordare a statutului de refugiat politic în Costa Rica formulate de către Elena Udrea și Alina Bica vor fi rediscutate după ce Tribunalul Administrativ pentru Imigrație a anulat o primă rezoluție care le respingea solicitările, scrie presa din Costa Rica, citând declarațiile avocatei lui Udrea și Bica.
În urma unui apel, decizia a fost anulată de Tribunalul Administrativ pentru Imigrare. Conform avocatei, instanța a descoperit "vicii grave", în analiza făcută în primă instanță și prin urmare a cerut comisiei să reexamineze cazul, transmite News.ro.
Udrea și Bica au fost și audiate în comisia pentru refugiați pentru a se stabili dacă au drept de azil, iar acum sunt în așteptarea unei decizii, scrie romaniatv.net

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei