Percheziții în București și trei județe, fiind vizate 23 de persoane care au înșelat 30 de bănci

de Cuget Liber Marţi, 08 Mai 2012 457
Polițiștii fac, marți dimineață, percheziții în București și județele Ialomița, Ilfov și Giurgiu, la locuinețele a 23 de persoane suspectate că au luat credite cu acte false și au înșelat 30 de bănci, prejudiciul fiind estimat la 800.000 de lei, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei, potrivit Mediafax.
Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliției Capitalei, Alexandru Niculae, membrii rețelei falsificau documentele necesare contractării unor credite bancare și, prin intermediari, luau credite de la diferite bănci.
Ulterior, aceștia nu mai plătau ratele pentru creditele luate, iar banii împrumutați erau investiți în societăți comerciale care desfășurau activități legale, a precizat Alexandru Niculae.
Rețeaua mai avea un mod de operare, membri acesteia cumpărau în rate diverse bunuri electronice și electrocasnice, nu mai achitau ratele, apoi vindeau produsele, iar banii îi investeau în societăți comerciale care desfășurau activități legale, a mai spus Niculae.
În urma perchezițiilor la Urziceni, polițiștii au găsit într-unul dintre imobile o armă de vânătoare.
Cele 23 de persoane sunt suspectate de înșelăciune, spălare de bani și evaziune fiscală și urmează să fie audiate.
La perchezițiile care au loc în București, Ialomița, Ilfov și Giurgiu participă polițiștii de la Serviciul de Investigare a Fraudelor sector 3.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei