Pericol / Nu vă aventurați pe gheața lacurilor!

de Camelia MIU - MITRIC Joi, 02 Februarie 2012 248
În ultima săptămână, temperaturile minime nocturne înregistrate au atins chiar și -20°C, situație ce a dus la înghețarea lacurilor și chiar a apei Mării Negre. Numeroase persoane se aventurează să iasă la o plimbare pe gheața respectivă, chiar dacă riscurile sunt foarte mari.
Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) "Dobrogea" al județului Constanța recomandă tuturor tinerilor să evite aventurarea în scop de promenadă pe gheața lacurilor sau a oricărui luciu de apă pe suprafața căruia s-a format pelicula de gheață.
"Pe această cale, facem apel la toți adulții, care au calitatea de părinți, să își supravegheze copiii astfel încât aceștia să nu aleagă ca loc de joacă vreuna dintre locațiile amintite. Totodată, în această acțiune de informare, solicităm și sprijinul cadrelor didactice să prelucreze elevilor, în orele de consiliere și dirigenție, riscurile la care se expun prin alegerea ca loc de joacă a suprafețelor lacustre, pe malul mării, canale sau a oricărui luciu de apă pe suprafața căruia s-a format pelicula de gheață", spune Paula Anghel, purtător de cuvânt al ISU Dobrogea.
De asemenea, ISU "Dobrogea" atenționează și pescarii asupra accidentelor care se pot produce, întrucât aceștia se aventurează chiar și câteva sute de metri pe suprafețele de apă înghețată pentru a pescui la "copcă".
Pentru a-i determina pe teribiliști să nu se aventureze pe gheața de pe lacuri ori formată pe plaja mării, la mal, pompierii constănțeni readuc aminte cetățenilor despre tragedia înregistrată în urmă patru ani, când, pe lacul Siutghiol, patru elevi, minori, în încercarea de a patina pe gheața lacului Siutghiol, au căzut în apă. Doi dintre copii au fost salvați, dar ceilalți doi și-au găsit sfârșitul în apa înghețată.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei