Persoane, autoturisme și documente semnalate în SIS, identificate de polițiști

de Andreea ILIESCU Luni, 04 Februarie 2013 152
Polițiștii români și partenerii străini, au identificat în ultima săptămână, prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul C.C.P.I. - IG.P.R., 136 de persoane, 34 de autoturisme și 5 documente, ce fac obiectul unor semnalări în Sistemul Informatic Schengen. 
Activitatea continuă de schimb de date și informații operative a dus, în perioada 26 ianuarie – 1 februarie, la localizarea, pe teritoriul țării noastre, a 94 de persoane ce fac obiectul unor semnalări în S.I.S..
Polițiștii au pus în aplicare 9 mandate europene de arestare, au identificat 5 persoane ce au fost semnalate ca fiind dispărute și au depistat 46 de persoane ce erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară.
Totodată, pe teritoriul României, au fost identificate 29 autoturisme, căutate de către partenerii din Spațiul Schengen, în vederea indisponibilizării, sau folosirii ca probe în diferite procese judiciare. De asemenea, au fost descoperite 3 documente de identitate, emise de alte state și indisponibilizat un document în alb.
Partenerii de pe teritoriul celorlalte state membre Schengen au identificat, în această perioadă, în urma schimbului de date și informații suplimentare prin intermediul Biroului SIRENE, 42 de persoane căutate de autoritățile române.
Dintre acestea, 25 de persoane erau urmărite de Poliția Română în baza unui mandat european de arestare, iar 6 erau căutate de Poliția Română pentru o procedură judiciară.
5 autovehicule semnalate de autoritățile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cursul procedurilor penale, au fost identificate în statele membre, și de asemenea, un document de identitate emis de România.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei