Pescador reținut pentru braconaj la Gura Portiței

de Florentina BOZÎNTAN Vineri, 27 Aprilie 2012 313
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au inițiat o acțiune privind combaterea braconajului piscicol în marea teritorială și zona economică exclusivă a României, în urma căreia a fost identificată o ambarcațiune sub pavilion România, care bracona.
Ieri, polițiștii au primit o informare de la lucrătorii SCOMAR, prin care era semnalat faptul că un pescador sub pavilion România va desfășura activități de pescuit în perioada de prohibiție. Oamenii legii au pornit în căutarea suspecților, iar azi-noapte, în jurul miezului nopții, la aproximativ 40 de mile marine travers de Gura Portiței a fost identificat pescadorul "Hasip Reis", care părăsise portul Mangalia în urmă cu două zile.
Polițiștii de frontieră au intervenit cu o ambarcațiune model Shaldag și au somat acustic și vizual ambarcațiunea, care s-a oprit din marș și a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord. Verificările au stabilit că la bordul ambarcațiunii se aflau 14 marinari, 9 cetățeni români și 5 cetățeni turci, aproximativ 200 de plase de pescuit și peste 250 de bucăți de pește proaspăt din specia calcan, cu o greutate de peste 500 kilograme. Nava maritimă a Gărzii de Coastă a escortat pescadorul românesc până la Grupul de Nave Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei