Peşte braconat, ambarcaţiuni şi sute de metri de plasă, confiscate de polițiștii constănțeni

de Alina DRACOPOL Vineri, 13 Octombrie 2023 1402
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au constatat, în urma unor acțiuni desfășurate în zona de competență, mai multe infracțiuni la regimul braconajului piscicol și au ridicat în vederea continuării cercetărilor 163 kg de pește, nouă exemplare de sturion, două ambarcațiuni, un autoturism și 645 metri de plasă mono-filament.

„În ziua de 07.10.2023, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona complexului lagunar Razel-Sinoe. Cu această ocazie, folosind tehnica de supraveghere aeriană din dotare, polițiștii de frontieră au constatat că patru persoane săvârșeau activități de braconaj piscicol în zonă”, informează garda de Coastă.

În urma acțiunilor ulterioare întreprinse de către polițiștii de frontieră, aceștia au ridicat în vederea continuării cercetărilor 645 metri plase mono-filament, un motor de barcă în valoare de 2500 lei, o ambarcațiune în valoare de 500 de lei, unelte de pescuit în valoare de 700 lei, un autoturism în valoare de 12000 lei și 116 kg de pește, diferite specii, cantitatea de pește fiind predată unei societăți comerciale de profil.

„În ziua de 08.10.2023 polițiștii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, împreună cu lucrători din cadrul ARBDD, au desfășurat o misiune în scopul asigurării protecției și conservării fondului piscicol, pentru prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona brațului Sf. Gheorghe. Cu această ocazie au descoperit într-o ambarcațiune în care se aflau două persoane cantitatea de 47 kg pește, diferite specii, dintre care nouă exemplare de sturion congelate”, informează autorităţile.

Ambarcațiunea cu motor în valoare de 10.000 lei a fost introdusă în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă, iar cantitatea de pește a fost predată unei societăți comerciale de profil.

În toate cazurile, sub supravegherea unităților de parchet competente, polițiștii de frontieră desfășoară activități de cercetare penală sub aspectul săvârșirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei