Atenție la tâlhari! Poliția vă sfătuiește să nu mai purtați bijuterii / Galerie foto

de Florentina BOZÎNTAN Miercuri, 10 Iulie 2013 223
Polițiștii au demarat, la nivel național, o campanie de prevenire a tâlhăriilor, sub titulatura "Fii prudentă! Poți preveni tâlhăria!". Și în Constanța, polițiștii de la ordine publică și proximitate din cadrul tuturor secțiilor au ieșit, ieri, pe străzi, pentru a împărți sfaturi și pliante constănțenilor. 
Agenții de poliție de la Secția 3 și-au concentrat atenția în zona pieței Grivița, o zonă aglomerată cu un potențial infracțional ridicat; acțiuni similare au avut loc în zona Brick, CET, și cartierul Km 4-5.
Cu această ocazie, polițiștii au atras atenția că principalele victime sunt femeile, cărora le sunt smulse bijuteriile, poșetele sau telefoanele mobile, în plină stradă sau în momentul în care urcă sau coboară din mijloacele de transport în comun. Pentru a nu ajunge victime tâlhăriilor, femeile sunt sfătuite să nu poarte la vedere bijuterii, precum lănțișoare sau cercei din aur și să evite aleile neiluminate, izolate și necirculate, pasajele subterane sau parcările, în timpul nopții. 
Aceste infracțiuni sunt comise, în general, de tineri sau minori, de etnie romă sau proveniți din pătura săracă a societății.
În județul Constanța, anul trecut, s-a înregistrat un număr record de tâlhării: peste 600 de fapte, iar aproximativ 100 de făptași au ajuns după gratii. De la începutul acestui an, numărul acestor infracțiuni a scăzut considerabil, dar în timpul verii se așteaptă o nouă creștere a tâlhăriilor.
Trei puștoaice de nici 13 ani, acuzate de tâlhărie 
Ultima faptă de acest gen le-a fost semnalată polițiștilor luni seară. 
Polițiștii Secției 2 au fost sesizați, în jurul orei 21,00, de o constănțeancă de 45 de ani, că a fost victima unei tâlhării. Femeia a reclamat că în timp ce se afla la intersecția Bulevardului Alexandru Lăpușneanu cu strada Farului, a fost acostată de trei copile, de nici 13 ani. Puștoaicele au venit din spate, iar una dintre ele i-a smuls de la gât lanțul din aur. 
Imediat, un echipaj de poliție a început verificările în zonă, iar cele trei suspecte au fost prinse. Este vorba despre trei minore, cu vârste cuprinse între 11 și 13 ani, iar asupra uneia dintre ele a fost găsit și lănțișorul furat. 
În general, în cazul în care sunt recuperate, bunurile furate sunt găsite la casele de amanet.
Taguri

Comentează știrea

ion
10 iulie 2013
hotii

impuscati in cap,indiferent de varsta... ce daca sunt minori? cat sa mai suportam? adica ii prind,apoi le da drumul... macar sa le taie o mana, ca la arabi...

Horatiu
10 iulie 2013
E si banditii oameni !

Daca cei care muncesc abia de-si duc zilele de saracie,macar talharii si hotii sa imbogateasca statisticile cu procentul celor care o duc bine. Sunt si altii care fura zdravan,au si studii superioare plus functii importante in straturile inalte ale societatii. Romania e departe de a fi o tara sigura pentru romanii cinstiti.Avem peisaje frumoase dar si hoti numerosi,asa ca nici cu atragerea turistilor nu cred ca vom sta bine.

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei