Poliţiştii au depistat aproape 50 de şoferi băuţi la volan și alţi 16 sub influența drogurilor

de Madalina PETRESCU Duminică, 19 Noiembrie 2023 321
Poliţiştii rutieri au reţinut, sâmbătă, 455 de permise de conducere pentru diverse abateri în trafic, dintre care 100 pentru viteză, 47 pentru consum de alcool şi 16 pentru droguri.

Potrivit unui comunicat al Poliţiei Române transmis duminică, în cadrul unei acţiuni de creştere a siguranţei în trafic, au fost constatate 131 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice.

Tot sâmbătă, în cadrul acţiunii BLOCADA, organizată din dispoziţia conducerii Ministerului Afacerilor Interne, pentru prevenirea/combaterea unor situaţii de risc şi menţinerea unui climat optim de ordine şi siguranţă publică, dispozitivele curente au fost suplimentate.

La nivel naţional, 4.038 de poliţişti şi jandarmi au acţionat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat de ordine publică, prevenirea faptelor cu violenţă, prevenirea traficului şi consumului de droguri, precum şi pentru creşterea gradului de siguranţă rutieră.

Au fost organizate peste 429 de filtre, fiind verificate 6.426 de autovehicule şi legitimate 10.119 persoane.

Acţiunile pentru prevenirea accidentelor de circulaţie şi creşterea siguranţei în trafic au continuat, fiind efectuate 2.791 de testări cu dispozitive etilotest/ alcooltest şi 179 cu aparatul din dotare, pentru depistarea conducătorilor aflaţi sub influenţa substanţelor psihoactive.

În cadrul acţiunii BLOCADA, poliţiştii au fost constatat 33 de infracţiuni la regimul circulaţiei pe drumurile publice, dintre care 11 de conducere sub influenţa alcoolului şi 10 de conducere sub influenţa drogurilor. Au fost reţinute 247 de permise de conducere, dintre care 27 pentru alcool şi 67 pentru viteză. Totodată, au fost retrase 172 de certificate de înmatriculare. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei