Polițiștii constănțeni, implicați în trei percheziții din București, Ilfov și Cluj

de Andreea CARAUA Joi, 25 Aprilie 2024 536
Astăzi, 25 aprilie, polițiștii Serviciului Municipal de Investigații Criminale Constanța, sub îndrumarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanța, efectuează trei percheziții domiciliare într-un dosar penal privind săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune și șantaj.
Perchezițiile se desfășoară la locuințele a trei bărbați bănuiți în dosar, din municipiul București și județele Ilfov și Cluj.
Potrivit cercetărilor de până acum, în perioada mai 2022 – februarie 2024, cei trei au indus în eroare alte trei persoane din județul Constanța și municipiul București, susținând că sunt ingineri angajați la o anumită societate comercială și convingându-i să încheie contracte de prestări servicii cu aceștia, pentru realizarea unor lucrări de extindere și reparare a imobilelor victimelor.
Astfel, au încasat de la persoanele vătămate un avans total de 95.000 de lei, după care au realizat lucrări temporare, ce nu corespund normelor tehnice în vigoare.
Totodată, cei trei bărbați au obligat victimele să le trimită suma totală de 176.000 de lei, amenințându-le că muncitorii vor părăsi lucrările începute și le vor lăsa fără acoperișuri.
Suportul de specialitate al acțiunii a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română, iar la percheziții participă și polițiști de la Serviciul de Investigații Criminale București, Direcția Generală de Poliție a Municipiului București, inspectoratele de poliție județene Ilfov și Cluj, precum și luptători din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale din București, Ilfov și Cluj.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei