Poliţiştii nu renunţă să-şi ceară drepturile! "Intensitatea protestelor va crește în zilele următoare"

de Andreea CARAUA Sâmbătă, 27 Aprilie 2024 1881
Vineri, în fața Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Constanța, polițiștii au protestat din nou, însă de data aceasta li s-au alăturat susținători din București, din partea sindicatului SIDECOP. Deși joi, în prima zi de protest, activitatea a fost liniștită, vineri organizatorii s-au implicat cu goarne și fluiere, cu ajutorul cărora protestatarii au făcut gălăgie în fața sediului IPJ.
Din aproximativ 1.300 de angajați ai IPJ Constanța, la ultimul protest au participat, prin rotație, peste 100 de polițiști, în funcție de cum le-a permis programul de muncă.
Florin Paraschiv, vicepreședinte al SIDEPOL Constanța, a declarat că până acum, protestele nu au stârnit reacții din partea conducerii IPJ Constanța, iar activitățile vor lua amploare pe zi ce trece: „Intensitatea protestelor va crește în zilele următoare, așteptăm să discutăm și să prezentăm problemele noastre conducerii Inspectoratului și, implicit, conducerii Ministerului”.

Sezonul estival 2024. Cum se vor descurca polițiștii constănțeni
La nivelul întregii țări este înregistrat un deficit în ceea ce privește personalul Poliției Române. Totuși, Constanța se delimitează de celelalte județe ale țării prin specificul său turistic, care încurajează infracțiuni precum furtul, agresiunile fizice, traficul de substanțe interzise și de persoane.
Astfel, în sezonul estival, care începe din data de 1 Mai, structura IPJ Constanța ar trebui să fie bine organizată, iar patrulele ar trebui să fie suficiente.
Despre acest subiect a vorbit și Gabriel Gârniță, președinte SIDEPOL București, venit la Constanța pentru a-și susține colegii: „Mai mult ca sigur, în sezonul estival 2024, ca și în anii trecuți, pentru a-și putea efectua activitatea eficient și pentru a asigura siguranța cetățenilor și a turiștilor care vor veni pe litoralul Mării Negre, va fi nevoie ca Poliția Română să detașeze din nou polițiști din țară, din toate județele țării, pentru a putea fi eficienți din toate punctele de vedere, pentru că până când se va da drumul la sezon cu siguranță nu se va acoperi deficitul de persoane de la această unitate de poliție și vom fi nevoiți să cheltuim milioane de lei cu alți colegi care să vină și să-i sprijine pe cei de la Constanța”.

Nemulțumirile polițiștilor din județul Constanța
Principalul motiv pentru care polițiștii s-au adunat în fața Inspectoratului Judeţean de Poliție al judeţului Constanța este noul program, de opt ore, care nu le permite să se odihnească suficient pentru nivelul de muncă la care sunt expuși, deoarece, din cauza deficitului, un polițist ajunge să lucreze de trei-patru ori mai mult: „În momentul de față, colegii sunt în continuare decimați ca număr de personal, în continuare trebuie să lucreze un polițist pentru trei-patru care lipsesc. La ultimele încadrări din sursă externă, la nivelul IPJ Constanța, pentru cele 700 de locuri scoase la concurs, s-au înscris aproximativ 100 de persoane”, a mai transmis Gabriel Gârniță.
Despre reorganizarea IPJ, polițiștii constănțeni simt că se fac experimente pe ei, „așa cum s-a făcut și în sistemul de învățământ” și că se bucură pentru niște bani pe care, după spusele lor, ar fi trebui să-i primească acum 15 ani.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei