Precizări MApN: Nu au fost amenințări militare directe asupra teritoriului românesc

de Madalina PETRESCU Duminică, 03 Septembrie 2023 197
Biroul de presă al Ministerului Apărării Naționale (MApN) a emis duminică o informare în urma exploziilor petrecute în apropierea graniței României.

“MApN a reafirmat în mod categoric că atacurile au avut loc împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina. Structurile din cadrul MApN au monitorizat în timp real evenimentele legate de atacurile cu drone comise de forțele rusești asupra portului Reni, în cursul nopții precedente. În ciuda acestor atacuri, nu s-au identificat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României. MApN continuă să implementeze măsuri sporite de vigilență pe teritoriul național, pe mare și în aer, precum și măsuri de consolidare a posturii de apărare și descurajare în flancul estic.”, se arată în comunicatul Apărării Naționale.

Locuitorii din Brăila și Galați au făcut noapte albă, sâmbătă spre duminică. Locuitorii au auzit mai multe bubuituri puternice, asemănătoare exploziilor. În mediul online, speculațiile au variat de la posibile exerciții militare din poligonul NATO de la Smârdan până la potențiale atacuri cu drone rusești asupra portului Reni, unde recent au avut loc astfel de atacuri.

Martorii din localitățile tulcene apropiate portului ucrainean Reni au relatat că alarmele de atac aerian au început să sune înainte ca zgomotele să fie auzite în Galați. Acest lucru a amplificat teama și incertitudinea în regiune.

Potrivit Digi24.ro, Rusia a atacat masiv, din nou, porturile ucrainene de pe Dunăre. Mai multe explozii au fost înregistrate la Reni și Ismail. Acestea s-au auzit și de pe teritoriul României.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei