Procesul lui Vlad Pascu a fost amânat. Judecătoarea a formulat cerere de abținere

de Andreea CARAUA Joi, 18 Aprilie 2024 96
Ancuța Popoviciu, judecătoarea de la Mangalia ce soluționează dosarul în care Vlad Pascu este inculpat, a amânat joi, 18 aprilie, procesul și a formulat cerere de abținere, în care solicită magistraților să o retragă din acest dosar.
Potrivit avocatului familiilor victimelor, Adrian Cuculis, dacă va fi admisă cererea de admitere, iar judecătoarea va fi suspendată, procesul va trebui să fie luat de la început: „Doamna judecător a formulat cerere de abținere. Pe scurt, solicită colegilor dânsei să o retragă din acest dosar. Cererile noastre de amânare, a mea și a colegei mele, au fost formulate bazându-ne pe ceea ce a dispus Inspecția Judiciară, respectiv sesizarea CSM (Consiliul Superior al Magistraturii), cu privire la suspendarea doamnei judecător, motiv pentru care s-a amânat termenul de astăzi, s-a dat un nou termen. Dacă se va admite cererea de abținere, întreg procesul se va relua de la zero. Dacă doamna judecător va fi suspendată pe 24 aprilie, se va relua procesul de la zero. 
Dacă niciuna dintre cele două variante nu se va aplica, la termenul următor vor fi audiate părțile civile”.
Inspecția Judiciară a solicitat suspendarea din funcție a judecătoarei Ancuța Popoviciu, pentru comportamentul său din timpul procesului, când a întrebat dacă unul dintre tinerii decedați este prezent în sala de judecată, însă secția pentru judecători în materie disciplinară a CSM a amânat solicitarea până la 24 aprilie.
În luna octombrie 2023, Vlad Pascu a fost trimis în judecată după ce a omorât doi tineri în timpul unui accident rutier petrecut în localitatea 2 Mai. El este acuzat de comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă, conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și părăsirea locului accidentului. Printre altele, anchetatorii au stabilit că Vlad Pascu era sub influența drogurilor atunci când a comis accidentul.  

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei