Răspunsul oficial al MAE pentru Cuget Liber, despre decesul celor doi marinari români, în Sultanatul Oman

de Sorin MIHALACHE Marţi, 07 Mai 2024 2685
Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a transmis marți, 07 mai a.c., la solicitarea redactorului Cuget Liber, un răspuns oficial despre decesul a doi marinari români în Sultanatul Oman.

“MAE prin intermediul Ambasadei României la Muscat, a fost înștiințat la data de 22.04.2024, cu privire la decesul unui cetățean român, aflat la bordul unei nave acostată în portul Sohar din Sultanatul Oman. Ulterior, la data de 24.04.2024, reprezentanții misiunii diplomatice au fost înștiințați cu privire la decesul unui alt cetățean român, aflat la bordul unei nave acostată în portul Duqm din Sultanatul Oman.

În acest context, reprezentanții Ambasadei României la Muscat au întreprins demersuri pe lângă autoritățile locale competente în vederea obținerii de informații cu privire la circumstanțele în care s-a produs decesul celor doi cetățeni români.

Ambasada României în Sultanatul Oman a menținut și menține cazurile în atenție, continuând dialogul cu autoritățile omaneze și cu familiile defuncților, acordând asistență consulară specifică, conform competențelor legale, inclusiv cu privire la procedura necesară repatrierii trupurilor neînsuflețite și eliberarea certificatelor de deces, în funcție de solicitări”, se arată în comunicatul transmis Cuget Liber.

Astfel, MAE precizează că, la data de 3, respectiv 7 mai a.c., trupurile neînsuflețite ale celor doi marinari români au fost repatriate. Reprezentanții Ambasadei României la Muscat au menținut în permanență legătura cu membrii de familie a cetățenilor români, acordând sprijin conform competențelor.

„În ceea ce priveşte situaţia marinarului aflat pe nava comercială "Galaxy Leader", vă informăm că Celula de Criză Interinstituțională continuă demersurile susținute pentru eliberarea acestuia.

În vederea îndeplinirii acestui obiectiv, MAE informează că Celula de Criză Interinstituțională tratează subiectul cu toată responsabilitatea, în mod permanent, conform competențelor și instrumentelor specifice. În context, având în vedere elementele deținute la acest moment, MAE precizează că cetățeanul român este într-o stare de sănătate bună”, au precizat reprezentanții Ministerului Afacerilor Externe.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei