Razie de proporții. Poliția a periat cluburile și saloanele de masaj din Centrul Vechi

de Madalina PETRESCU Joi, 13 Iunie 2024 230
Poliția a descins în Centrul Vechi din București noaptea trecută. Au fost verificate cluburi și saloane de masaj. De asemenea peste o sută de persoane au fost legitimate. Au fost vizate infracțiunile comerciale și cele privind furturile sau traficul și consumul de droguri, în principal.

În noaptea de 12/13 iunie 2024, polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Poliție pentru Centrul Vechi au acționat, în sistem integrat, pentru asigurarea unui climat optim de siguranță publică, în vederea prevenirii și combaterii faptelor antisociale.

“Forțele angrenate au desfășurat activități ce au avut ca scop verificarea condițiilor de legalitate, identificarea neregulilor și constatării de contravenții sau/și infracțiuni, acționându-se astfel în proximitatea mai multor străzi din zona centrală a Capitalei”, au transmis oamenii legii într-un comunicat preluat de gandul.ro

În urma acțiunilor întreprinse, au fost legitimate și verificate peste 115 persoane.

Evaziune fiscală în cluburi

De asemenea, au fost efectuate verificări la 15 puncte de lucru ale unor societăți comerciale (cluburi şi saloane de masaj), situate în centrul istoric, iar pentru neregulile constatate, reprezentanții instituțiilor abilitate au luat măsuri, conform competențelor.

„Astfel, au fost aplicate 9 sancțiuni contravenționale, în valoare de 130.000 de lei, o parte dintre acestea fiind pentru nerespectarea Legii 333/2002, precum și pentru nerespectarea OUG 28/1999 privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice”, precizează Poliția.

Activitățile au beneficiat de sprijinul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, Serviciului Ordine Publică, Serviciului de Poliția Canină, Serviciilor de Investigare a Criminalității Economice – Sectoarele 1 și 4, precum și de sprijinul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București, Inspectoratului pentru Situații de Urgență București – Ilfov și Inspectoratului Teritorial de Muncă al Municipiului București.

Structurile Ministerului Afacerilor Interne acționează permanent pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniștea comunității, fiind pregătite să intervină atunci când situația o impune.
Acțiunile în sistem integrat, pentru prevenirea și combaterea acestor fapte, vor continua și în perioada următoare.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei