România, avertizată asupra raportării emisiilor generate de carburanți

de Sorin HULUBEI Vineri, 09 Martie 2018 131
Comisia Europeană a hotărât joi să emită un aviz motivat adresat Austriei, Belgiei, Ciprului, Cehiei, Finlandei, Greciei, Letoniei, României, Spaniei și Marii Britanii referitor la netranspunerea în legislația lor națională a normelor UE privind calitatea benzinei și a motorinei (Directiva (UE) 2015/652 a Consiliului), informează un comunicat de presă al Executivului comunitar.
Statele membre trebuiau să transpună în legislațiile lor naționale normele UE privind calcularea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanți până la 21 aprilie 2017. Comisia a trimis deja acestor state membre o scrisoare de punere în întârziere în mai 2017.
Dacă statele membre în cauză nu iau măsuri în termen de două luni de la primirea avizului motivat, cazul poate fi trimis în fața Curții de Justiție a UE, potrivit Agerpres.ro.
Directiva (UE) 2015/652 prevede normele pentru calcularea și raportarea emisiilor de gaze cu efect de seră generate de carburanți și de alte forme de energie provenind din surse nebiologice.
Regulamentul UE urmărește să genereze raportarea cu suficientă acuratețe, astfel încât Comisia sa poată evalua performanțele furnizorilor de carburanți în ceea ce privește respectarea obligațiilor care le revin în temeiul Directivei privind calitatea carburanților (Directiva 98/70/CE).
Directiva privind calitatea carburanților are ca scop atingerea unei reduceri de cel puțin 6% a intensității emisiilor de gaze cu efect de seră a carburanților și a energiei furnizate până la sfârșitul anului 2020. De asemenea, metoda de calcul are avantajul de a reduce sarcina administrativă atât pentru furnizori, cât și pentru statele membre.
Taguri

Comentează știrea

cta
9 martie 2018
multumim PSD

Trebuie sa va obisnuiti cu imaginea , tovarasii rosii au permis ca rablele sa vina in tara ! Zilnic intalnim cel putin o termocentrala pe roti pe care nu o deranjeaza nimeni din drumul toxic !!!!

rar
9 martie 2018
itp

cum trec de itp automobilele diesel care au filtrul de particule anulat?

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei