România interzice intrarea în țară a extremiștilor de la Jobbik și Garda Maghiară

de Cuget Liber Vineri, 14 Martie 2014 86
Ministerul Afacerilor Interne a anunțat, vineri seară, că autoritățile române competente au luat decis introducerea unor măsuri preventive, privind problema maghiară.
Astfel, s-a decis nepermiterea intrării pe teritoriul României a membrilor din Noua Gardă ungară, Mișcarea de tineret din cele 64 de comitate, Oastea Haiducilor și Jobbik, transmite B1.ro.
"În urma activității de evaluare a riscului la adresa ordinii publice și a securității naționale, în conformitate cu dispozițiile legale a legislației comunitare, autoritățile române competente au luat decizia instituirii unor măsuri preventive în vederea preîntâmpinării unor evenimente de natură a afecta ordinea publică și securitatea națională. Astfel, au fost instituite măsura nepermiterii intrării pe teritoriul României și s-a solicitat instanței competente declararea ca indezirabili pentru un număr de cetățeni ungari, care desfășoară în țara noastră activități cu caracter extremist în favoarea organizațiilor Noua Gardă Ungară, Mișcarea de Tineret din cele 64 de Comitate, Oastea Haiducilor și Jobbik", a declarat Dajbog.
Despre aceștia, a precizat purtătorul de cuvânt al MAI, s-a stabilit "cu certitudine că sunt implicați în activități de natură a justifica măsurile dispuse în condițiile legii".
"La acest moment, suntem într-o procedură de informare a autorităților ungare, pentru a avea certitudinea că și persoanele vizate sunt informate", a mai spus Monica Dajbog.
Referitor la președintele Jobbik, Vona Gabor, purtătorul de cuvânt al MAI a spus că nu poate furniza informații, pentru că pe rolul Ministerului Public se află, în faza implementării, o cauză penală.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei