Șase exemplare de sturion redate mediului natural şi 110 kilograme de pește capturat ilegal, descoperite de polițiști

de Alina DRACOPOL Vineri, 05 Aprilie 2024 962
Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au desfășurat mai multe acțiuni pe linia prevenirii și combaterii braconajului piscicol în Delta Dunării, descoperind astfel 110 kilograme de pește, de diferite specii, pescuit ilegal, 700 metri de plase și au eliberat în mediul natural șase exemplare de sturion.

În data de 01.04.2024, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Grupului de Nave Sulina, au descoperit în zona Meleaua – Sf. Gheorghe, zona strict protejată, o înșiruire de plase cu o lungime de 487 metri, având o captură de 83 kg pește, diferite specii.

În data de 04.04.2024, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Tulcea și al Grupului de Nave Sulina au desfășurat o acțiune de prevenire și combatere a braconajului piscicol pe Marea Neagră, ocazie cu care, în zona Sacalin, au fost identificate mai multe unelte de pescuit de tip ohane, cu o lungime de 110 metri, fiind capturate în acestea șase exemplare de sturion, specia păstrugă.

În data de 05.04.2024, o echipă formată din polițiști de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Pardina au depistat doi cetățeni români, în timp ce pescuiau ilegal, folosind 118 metri de plase și având o captura de 28 kg de pește, diferite specii.
Exemplarele de sturion au fost eliberate în mediul natural, cele 28kg de pește au fost predate unor societăți comerciale de profil, iar plasele au fost ridicate în vederea confiscării și introduse în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă.

Polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii unor infracțiuni la regimul braconajului piscicol, sub coordonarea Parchetului de pe Lângă Judecătoria Tulcea.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei