"Școala Altfel" la Poliția Rutieră

de Camelia MIU - MITRIC Miercuri, 04 Aprilie 2012 385
În cadrul programului "Școala Altfel", lucrătorii Serviciului Poliției Rutiere Constanța desfășoară numeroase acțiuni de prevenire a accidentelor în rândul elevilor.
Așa se face că, luni, polițiștii au desfășurat activități de educație rutieră în rândul elevilor din cadrul Școlii nr. 16, din Constanța, unde elevii clasei a II-a au vizitat sediul unității, le-au fost prezentate autospecialele, au primit sfaturi cu privire la regulile de circulație pe care trebuie să le respecte atunci când sunt în trafic și, totodată, au accesat în sala de calculatoare un joc interactiv cu tematică rutieră. Copiii de la Școala nr. 29 au primit informații cu privire la respectarea normelor de comportare civilizată pe stradă, cum să se familiarizeze mai ușor cu unele reguli de circulație rutieră, precum și cunoașterea unor indicatoare rutiere accesibile vârstei lor. Elevii de clasa a V-a, de la Liceul Traian, au fost învățați cum să se comporte în calitate de mici pietoni.
Polițiștii le-au vorbit elevilor de la "Pontica" și "Mihai Eminescu" despre riscurile și consecințele juridice la care se expun în ceea ce privește consumul de droguri sau plante etnobotanice. De asemenea, în partea a doua a activității, tinerii au fost informați și referitor la accidentele care s-au produs pe raza județului Constanța și la infracțiunile constatate, având drept cauză principală consumul de alcool și droguri. La sfârșitul acțiunii, tinerii au primit pliante informative, au vizionat spoturi cu caracter preventiv, precum și o filmare realizată la cercetarea la fața locului a unui accident.
Ieri, polițiștii rutieri au primit vizita elevilor Școlii nr. 12, din Constanța, și împreună cu partenerii din cadrul Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Constanța au participat la o activitate cu caracter preventiv în rândul elevilor de la Liceul "Tomis" Constanța.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei