SECHESTRU PE VILA DIN NĂVODARI A UNUI PRIMAR CONDAMNAT LA ÎNCHISOARE

de Cuget Liber Miercuri, 02 Martie 2016 1124
Un primar din România, condamnat, ieri, la închisoare, și-ar putea lua adio de la vila sa din Năvodari, după ce procurorii au pus sechestru pe ea și pe multe alte bunuri ale edilului.
Este vorba despre primarul municipiului Buzău, Constantin Boșcodeală, pe care magistrații Curții de Apel Brașov l-au condamnat, ieri, în dosarul Gloria, la trei ani de închisoare cu suspendare sub supraveghere, precum și la pedeapsa complementară a interzicerii ocupării funcției de primar pe o perioadă de cinci ani, potrivit purtătorului de cuvânt al Curții de Apel Brașov, judecătorul Răzvan Cosmin Dicu, citat de hotnews.ro. Sentința este definitivă. În prima instantă, primarul a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare.

În vederea recuperării prejudiciului, procurorii au instituit sechestru asigurator asupra unor bunuri imobile aparținând inculpatului, șapte terenuri și cinci imobile, printre care și o vilă la Năvodari și două autoturisme de lux.
Instanța de fond l-a condamnat pe Constantin Boscodeală pentru două infracțiuni de abuz în serviciu și l-a achitat pentru cea de-a treia infracțiune pentru care a fost trimis în judecată de DNA, acesta primind o pedeapsă de patru ani, respectiv trei ani, pentru două infracțiuni de abuz în serviciu. Pedepsele au fost contopite, alegându-se pedeapsa cea mai mare, de patru ani, la care s-a adăugat un spor de un an, rezultând, în final, o pedeapsă cu închisoarea de cinci ani.
În rechizitoriu se preciza că, în perioada 2002-2008, edilul ar fi acordat ilegal societății care deținea echipa de fotbal Gloria Buzău suma de cinci milioane de lei, din bugetul local, și că a asigurat folosința gratuită a complexului sportiv, încălcând prevederile legislației în vigoare.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei