Secretomanie totală în cazul naufragiului din Marea Neagră. Nava salvatoare a ajuns avariată în Varna

de Madalina PETRESCU Duminică, 19 Mai 2024 1807
În condițiile în care autoritățile din România păstrează o tăcere asupra tragediei din Marea Neagră, site-ul bulgăresc de navigație Maritime BG vine cu o dezvăluire importantă.

Nava Michel, sub pavilion Insulele Comore, prima navă salvatoare care a ajuns la locul naufragiului a ajuns duminică în portul Varna. Vasul transporta țevi, din Ucraina către Bulgaria, iar jurnaliștii au remarcat că nava comercială avea avarii serioase la prova.

„În această dimineață, nava Michel a ajuns în Varna cu avarii vizibile în capăt, ceea ce creează premisele că a fost implicată într-o coliziune cu nava Mohammed Z și acesta ar fi fost motivul pentru care vasul s-a scufundat. Nava cu țevi ucrainene a lovit probabil capătul scufundat la navei Mohammed Z“, scriu jurnaliștii bulgari de la Maritime BG, care anunță și faptul că autoritățile din România nu au dezvăluit informații referitoare la o posibilă coliziune sau care au fost cauzele acesteia, potrivit adevarul.ro

Nava, la care fac referire jurnaliștii bulgari, a fost indicată de Autoritatea Navală Română drept prima navă care a ajuns la locul naufragiului și i-a salvat pe opt dintre cei 11 marinari sirieni și egipteni.

Naufragiu s-a produs sâmbătă, 18 mai 2024, în jurul orei 4.00.

„Nava scufundată, Mohammed Z, sub pavilion Tanzania, avea la bord 11 membri de echipaj, 9 cetățeni sirieni și 2 cetățeni egipteni, iar 8 dintre aceștia au fost salvați de către nava comercială Michel, care se afla cel mai aproape de locul accidentului și care a fost coordonată de ofițerii Centrului Maritim de Coordonare (MRCC) Constanța“, au precizat reprezentanții Autorității Navale Române.

Trei marinari sunt în continuare dați dispăruți fiind căutați de sâmbătă cu navele, dar și cu un elicopter al Ministerului Apărării Naționale.

Căutările au fost reluate în acesta dimineață de ARSVOM.

Cei 8 supraviețuitori au fost aduși sâmbătă, 19 mai 2024, în Portul Constanța, investigați medical, și cazați într-o locație ce nu a fost dezvăluită, urmând a fi audiați de procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța care a preluat ancheta în acest dosar.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei