Şefii Apărării din România și Regatul Țărilor de Jos, întâlnire la Baza Aeriană Mihail Kogălniceanu

de Andreea PERHAIȚĂ Luni, 07 Martie 2022 112
Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, s-a întâlnit luni, 7 martie, în Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu, cu șeful Statului Major al Apărării din Regatul Țărilor de Jos, generalul Onno Eichelsheim. Întrevederea a avut loc în contextul vizitei în țara noastră a unei delegații conduse de ministrul apărării olandeze, Kajsa Ollongren, și a convorbirilor oficiale avute cu ministrul apărării naționale, Vasile Dîncu.
Cei doi oficiali militari au evaluat dinamica situației regionale de securitate în contextul conflictului ruso-ucrainean și au discutat despre procesul de dislocare a elementelor Forței de Răspuns a NATO în zona de est a Alianței. De asemenea, au identificat modalități de intensificare a cooperării militare, în special prin creșterea numărului de exerciții multinaționale la care să participe militari din cele două țări.
Generalul Daniel Petrescu a exprimat aprecierea pentru participarea detașamentului generat de Brigada 11 Air Assault din Regatul Țărilor de Jos, alături de militari din Batalionul 495 Parașutiști „Căpitan Ștefan Șoverth” și militari americani, la exercițiul „Rapid Falcon 22”, care se desfășoară la Centrul Secundar de Instruire pentru Luptă Babadag. Șeful român al Apărării a arătat că exercițiile în format multinațional întrunit și poziționarea capabilităților aliate în statele care formează flancul estic al NATO sunt acțiuni complementare de consolidare a posturii de descurajare și apărare în fața amenințărilor Federației Ruse. „O prezență consistentă a camarazilor olandezi la evenimente importante de instruire din România, precum și contribuția Regatului Țărilor de Jos la structurile multinaționale aliate, dispuse pe teritoriul național, reprezintă transpunerea în fapt a solidarității NATO și angajamentul pentru realizarea apărării colective”, a declarat generalul Daniel Petrescu.
Programul activităților generalului Onno Eichelsheim la Mihail Kogălniceanu a cuprins și întâlnirea cu trupele olandeze dislocate în bază. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei