Razie a polițiștilor rutieri Sute de amenzi și dosare penale pentru șoferii indisciplinați

de Andreea ILIESCU Luni, 01 Aprilie 2013 270
La sfârșitul săptămânii trecute, polițiștii rutieri constănțeni au organizat o acțiune pentru depistarea șoferilor care circulă pe drumurile publice cu diverse nereguli. Astfel, oamenii legii au dat nu mai puțin de 254 de amenzi, în valoare de 59.300 de lei, și au întocmit zeci de dosare penale pentru șoferii care au săvârșit infracțiuni la regimul rutier. 
55 de șoferi au primit amenzi pentru că nu aveau centura de siguranță, 15 conducători auto au fost amendați pentru că au depășit limita legală de viteză cu până la 40 de kilometri pe oră, iar 122 de pietoni au fost sancționați pentru că au traversat prin loc nepermis. 
De asemenea, polițiștii rutieri au reținut 28 de permise de conducere. Un șofer a rămas pieton pentru că nu a acordat prioritate unei mașini, alți trei conducători auto au fost "pedepsiți" pentru că nu au acordat prioritate pietonilor și un șofer a depășit neregulamentar, fapt pentru care a rămas fără permis. De asemenea, oamenii legii au depistat 20 de șoferi care au depășit viteza cu mai mult de 50 de kilometri pe oră pentru sectorul de drum respectiv. În plus, doi șoferi au fost găsiți cu nereguli la nivelul autoturismului, fapt pentru care li s-a retras certificatul de înmatriculare. 
Ce spun polițiștii rutieri
"Le recomandăm conducătorilor auto să respecte limitele de viteză atât în localități, cât și în afara acestora, să folosească centura de siguranță, atunci când sunt în trafic, atât conducătorii auto, cât și pasagerii acestora, să nu se angajeze în efectuarea depășirilor neregulamentare, să nu aibă în timpul mersului preocupări de natură a-i distrage în mod periculos atenția, adică să caute acte, să umble la casetofon, să vorbească la telefonul mobil", afirmă Cristina Vasile, purtătorul de cuvânt al Serviciului Rutier Constanța. 
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei