Tragedie într-o unitate militară din Mamaia. S-a sinucis cu arma din dotare

de Alina RADU Marţi, 29 Mai 2018 852
Ionel Pricop, un militar în vârstă de 36 de ani, din Năvodari, a murit duminică după-amiază, după ce s-a împușcat cu arma din dotare, în timp ce efectua serviciul de pază la o unitate militară din Mamaia Sat. 

Tânărul era angajat al Ministerului Apărării Naționale din 2004, iar la testarea psihologică susținută în acest an a fost declarat apt pentru serviciul militar. 

Bărbatul nu era căsătorit, iar gestul său necugetat nu poate fi explicat în cuvinte de cei care l-au cunoscut. 

Pe pagina sa de Facebook, curg mesajele de condoleanțe venite din partea prietenilor și a celor apropiați. 

Referitor la această tragedie, reprezentanții Forțelor Navale au explicat: "Astăzi (n.r. duminică), 27 mai, în jurul orei 15.20, în timpul executării serviciului de pază la U.M. 02052 Mamaia Sat, caporalul Pricop Ionel s-a împușcat cu arma din dotare. Personalul unității a anunțat imediat serviciul unic de urgență 112, iar echipajul medical chemat la fața locului a constatat decesul militarului. Conform procedurilor, cazul e cercetat de către Circumscripția Teritorială Constanța a Parchetului Militar. Pentru stabilirea împrejurărilor în care s-a produs evenimentul, la nivelul unității s-a constituit o comisie administrativă, condusă de șeful de stat major al Centrului 110 Comunicații și Informatică. Militarul, în vârstă de 36 de ani, era necăsătorit, angajat al M.Ap.N. din 2004 și nu a participat la misiuni în teatrele de operații. La ultima testare psihologică susținută în anul 2018, militarul a fost declarat apt pentru serviciul militar".

Trupul neînsuflețit a fost transportat la morgă pentru efectuarea necropsiei și stabilirea cauzelor ce au condus la deces.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei