TRAȘI LA RĂSPUNDERE PENTRU ELIBERAREA LUI PIEDONE

de Andra RAFTU Joi, 12 Noiembrie 2015 202
Inspecția Judiciară s-a sesizat din oficiu și anchetează modul în care Curtea de Apel București a instrumentat și soluționat eliberarea lui Piedone. 

"Lucrarea a fost înregistrată distinct la Direcția de inspecție judiciară pentru judecători și Direcția de inspecție judiciară pentru procurori.Verificările prealabile urmează a fi efectuate în conformitate cu dispozițiile art.45 alin.2,3 și 4 lit. b din Legea nr.317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată și ale art.12-19 din Regulamentul privind normele pentru efectuarea lucrărilor de inspecție de către Inspecția Judiciară. 

Menționăm faptul că etapa verificărilor prealabile este o etapă premergătoare cercetării disciplinare, competența Inspecției Judiciare fiind, potrivit prevederilor art. 45 alin. (3) și (4) din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată, "de a stabili dacă există indiciile săvârșirii de către magistrați a unei abateri disciplinare și de a se pronunța după caz, în funcție de rezultatul verificărilor"", se arată într-un comunicat remis de Inspecția Judiciară. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei