Trimis în judecată de DNA Constanța pentru infracțiuni cu fonduri europene

de Sorin HULUBEI Vineri, 07 Iulie 2017 415
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a lui Ali Saim Omer, pentru săvârșirea infracțiunii de folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene.
Potrivit procurorilor, în luna mai 2009, Ali Saim Omer a depus cu rea-credință la Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) mai multe documente falsificate, în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemei unice de plată, pentru o suprafață de teren (121,02 ha) pe care nu o deținea în totalitate.
"Prin acțiunile sale, inculpatul a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile, în valoare totală de 174.287,43 lei, sumă cu care Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în procesul penal", precizează procurorii. În cauză, procurorii au dispus măsura asiguratorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatului.
Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța, cu propunere de a se menține măsura asiguratorie dispusă în cauză.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei