Un migrant afgan, depistat de polițiștii de frontieră constănțeni

de Anca PAPAN Joi, 16 Ianuarie 2014 91
Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au depistat un cetățean afgan care intenționa să intre ilegal în România, pe jos, din Bulgaria, cu scopul de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.

În această dimineață, în jurul orei 3.20, polițiștii de frontieră din cadrul SPF Negru Vodă au observat prin sistemul optronic de supraveghere un bărbat care se deplasa pe jos, dinspre Bulgaria spre România pe la frontiera verde. Imediat la fața locului s-a deplasat o echipă operativă, care a procedat la reținerea și conducerea bărbatului la sediul SPF Negru Vodă pentru cercetări.

În urma verificărilor a rezultat faptul că bărbatul în cauză, în vârstă de 32 ani, este de cetățenie afgană și a încercat să intre ilegal în România cu intenția de a ajunge într-o țară din spațiul Schengen.

Polițiștii de frontieră i-au întocmit cetățeanului afgan actele premergătoare începerii urmăririi penale pentru săvârșirea infracțiunii de "intrare în țară prin trecerea ilegală a frontierei de stat". Cetățeanul afgan va fi predat la finalizarea cercetărilor autorităților de frontieră din Bulgaria, conform protocolului existent între cele două state.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei