Un pescar susține că a găsit Piranha într-un lac din România. Ce spun specialiștii

de Cuget Liber Luni, 22 Iulie 2019 997
Un pescar din Maramureș susține că ar fi prins mai mulți pești Piranha în apele lacului de acumulare Firiza, situat la poalele Munților Gutâi.

Maramureșeanul a precizat, pe o rețea de socializare, că peștii Piranha au fost prinși la sfârșitul săptămânii trecute, în timpul unei partide de pescuit pe lacul Firiza, conform Agerpres.

Un reprezentat al Asociației Județene a Vânătorilor și Pescarilor Sportivi Maramureș, Vasile Pop, a precizat luni, că în mod sigur peștele răpitor a fost eliberat intenționat în apele lacului, cel mai probabil de către un colecționar de pești exotici.

"Această specie de pește nu e specifică apelor de munte, României în general și în mod cert un potențial colecționar de pești exotici a intrat în posesia unor asemenea exemplare, pe care ulterior le-a eliberat în apele lacului, din motive necunoscute", a spus Vasile Pop.

Conform acestuia, prezența în apele lacului Firiza a peștelui din specia Piranha poate reprezenta un potențial pericol pentru fauna lacului, dar și pentru turiștii care ar intenționa să facă baie.

Sursa: Agerpres

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei