Uniforme inspirate din "cutuma" din străinătate pentru Garda de Coastă

de Florentina BOZÎNTAN Marţi, 13 August 2013 373
Polițiștii din cadrul Gărzii de Coastă, de la frontiera "albastră", ar putea avea noi uniforme. Propunerea făcută de guvernanți, în cadrul unui proiect aflat în prezent în dezbatere publică pe pagina web a Ministerului Afacerilor Interne, vizează înlocuirea culorii gri cu bleumarin-indigo. 

"Considerăm că se impune ca uniforma polițiștilor de frontieră îmbarcați să reflecte în mod corespunzător specificul activității, prin personalizarea acesteia, respectând și tradițiile marinărești. Menționăm faptul că în cadrul structurilor similare din țări aparținând UE și nu numai, efectivele care își desfășoară activitatea la frontierele «albastre» au o uniformă distinctă față de celelalte categorii de personal (exemplu: Germania, Marea Britanie, Suedia, Bulgaria, Italia, Polonia, Franța, Turcia). De asemenea, culoarea gri utilizată la diferitele articole ale uniformei Poliției de Frontieră Române nu are niciun precedent în istoria marinei și nu este întâlnită nici în alte țări, cutuma internațională asociază în mod tradițional pentru uniformele de marină combinația bleumarin (negru), auriu și alb", ne menționează în proiect. 

Astfel, propunerea guvernanților este: pantalonii albi și bluza albă să înlocuiască pantalonul tercot pentru vară și cămașa cu mânecă scurtă gri, înlocuirea porțiunilor gri de pe echipamente și cu bleumarin indigo, aplicarea simbolului Gărzii de Coastă - două ancore încrucișate, galben aurii, pe mâneca vestonului, deasupra suportului de grad.

Taguri

Comentează știrea

marinari
13 august 2013
giocarime

Sa va treaca la marina, ca altceva nu aveti in masarde in capatini

fake hermes bags from china
21 noiembrie 2013
fake hermes bags from china

hermes replica notebook Stiri Eveniment : Uniforme inspirate din "cutuma" din străinătate pentru Garda de Coastă | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online fake hermes bags from china http://www.halbergservice.dk/fake-hermes-bags-from-china.html

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei