UPDATE. Percheziții în Constanța. Sunt vizate persoane acuzate de falsificare de bani

de Cuget Liber Miercuri, 26 Noiembrie 2014 310
UPDATE - La Constanța, procurorii DIICOT și polițiștii au efectuat o percheziție. 

UPDATE - Potrivit anchetatorilor, "în cauză există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna martie 2014, pe teritoriul României a acționat un grup infracțional organizat, constituit în scopul comiterii de infracțiuni din sfera falsificării de monedă, fiind identificate bancnote contrafăcute în cupiură de 100 lei, cu serii diferite".
Procurorii DIICOT spun că membrii grupului infracțional foloseau ca tehnică de contrafacere a valorilor, metoda de imprimare Laser Jet și Ink Jet, prin utilizarea unor echipamente performante de imprimare.
Bancnotele contrafăcute erau realizate pe suport de hârtie, fereastra transparentă fiind imitată prin decuparea de pe bancnota contrafăcută a zonei aferente și aplicarea unei bande adezive tip scotch, pe care sunt imitate caracteristicile grafice ale ferestrei transparente originale.
Bancnotele falsificate au fost puse în circulație în piețe, târguri sau magazine de dimensiuni mici, atât pe raza municipiului București cât și pe raza altor județe.
De asemenea, o parte din bancnotele contrafăcute a fost plasată în rândul persoanelor care comercializează țigări în Complexul Comercial Dragonul Roșu.
Până în prezent au fost identificate aproximativ 750 de bancnote contrafăcute.
La sediul DIICOT - Structura Centrală vor fi duse în vederea audierii 30 de persoane, urmând a fi dispuse măsuri legale în cauză.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală împreună cu ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale de Combatere a Criminalității Organizate și Brigăzilor de Combatere a Criminalității Organizate București și Constanța au efectuat, azi, un număr de 28 de percheziții domiciliare pe raza municipiului București și a județelor Giurgiu și Constanța.

Perchezițiile vizează destructurarea unei grupări infracționale organizate formată din 20 de persoane, specializată în comiterea infracțiunilor de falsificare de monedă, punere în circulație de valori falsificate și înșelăciune.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei