UPDATE. Tânăr reţinut după ce ar fi întreţinut raporturi sexuale cu doi minori: "Nu uitaţi că și băieţii pot fi agresaţi!"

de Alina DRACOPOL Luni, 16 Octombrie 2023 1600
UPDATE - Bărbatul pe care oamenii legii îl suspectează de viol a fost arestat pentru 30 de zile.

Un bărbat de 36 de ani a fost reţinut de poliţiştii din Mangalia după ce ar fi întreţinut raporturi sexuale cu doi minori de 7 ani, respectiv 12 ani, a informat vineri seară Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Constanţa.
Raporturile sexuale ar fi avut loc la domiciliul bărbatului, în schimbul unor sume modice de bani sau dulciuri.
"La data de 13 octombrie a.c., poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Mangalia au reţinut pentru 24 de ore, un bărbat, de 36 de ani, bănuit de comiterea infracţiunii de agresiune sexuală.
Din cercetări a reieşit că bărbatul acesta ar fi întreţinut mai multe raporturi sexuale cu doi minori, de 7 ani şi respectiv 12 ani. Raporturile sexuale ar fi avut loc la domiciliul bărbatului, în schimbul unor sume modice de bani sau dulciuri", reiese dintr-un comunicat de presă transmis de IPJ.
Conform sursei citate, în urma desfăşurării unor activităţi informativ-preventive în cadrul unităţilor de învăţământ, poliţiştii s-au sesizat din oficiu cu privire la comiterea faptelor.
Pe 14 octombrie, suspectul va fi prezentat procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Mangalia.
Pentru a preveni astfel de infracţiuni, poliţiştii le fac părinţilor mai multe recomandări.
"Nu uitaţi că nu doar fetele, ci şi băieţii pot fi agresaţi sexual! Verificaţi cercul de prieteni al copilului, interesaţi-vă de locurile de petrecere a timpului liber! Atenţionaţi mereu copiii să nu urce în maşini necunoscute, să nu vorbească şi să nu plece cu străinii! Discutaţi cu copilul dumneavoastră, despre problemele pe care le are! Fiţi atenţi la schimbările lui de comportament!", sunt recomandările către părinţi transmise în comunicatul IPJ Constanţa.
De asemenea, poliţiştii le recomandă copiilor să refuze orice cadou care vine din partea unui necunoscut; să nu plece la o petrecere, la plimbare cu maşina sau la domiciliul unei persoane necunoscute; dacă li se întâmplă ceva rău lor sau colegilor, prietenilor lor, să informeze imediat părinţii, profesorii sau Poliţia.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei