Urmărire penală în cazul tragediei din Apuseni

de Cuget Liber Joi, 13 Februarie 2014 163
Procurorii de la Parchetul Militar i-au chemat cei responsabili de coordonarea acțiunii de căutare a avionului prăbușit în Munții Apuseni pentru audieri, relatează B1 TV.
Astfel, Parchetul ÎCCJ a dispus, în cazul accidentului aviatic din Apuseni, începerea urmăririi penale pentru ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu, urmând să fie audiate persoanele care au coordonat zborul și operațiunile de alarmare, localizare și căutare a victimelor.
Procurorii trebuie să audieze toate persoanele care aveau funcții de conducere în cadrul mai multor instituții, numele acestora nefiind făcute publice.
"În continuarea cercetărilor în cauza privind accidentul aviatic din data de 20 ianuarie 2014, înregistrată la Secția Parchetelor Militare din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, ca urmare a declinării de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, procurorii au dispus, la data de 11.02.2014, prin ordonanță, începerea urmăririi penale cu privire la comiterea infracțiunilor de ucidere din culpă, vătămare corporală din culpă și neglijență în serviciu", arată joi PICCJ, într-un comunicat de presă.
După ce documentele cu caracter tehnic vor fi transmise și analizate, procurorii vor audia persoanele cu atribuții în pregătirea și coordonarea zborului aeronavei YR-BNP, tip BN2, precum și pe cele care au coordonat operațiunile de alarmare, localizare, căutare și salvare a victimelor catastrofei aviatice, a precizat sursa citată.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei