Va fi "potop" la frontiere. Iată ce măsuri iau polițiștii  Pe raza județului Constanța, cei care pleacă sau vin în țară sunt așteptați în PTF Vama Veche, PTF Ostrov - Silistra și PTF Negru Vodă - Kardam

de Anca PAPAN Marţi, 17 Decembrie 2013 375
Sărbătorile de iarnă readuc în țară mulți dintre românii aflați în străinătate, pentru a-și petrece aceste zile împreună cu familia și rudele, dar, de ce nu, și cetățeni străini. 

De asemenea, mulți cona-ționali și-au planificat petrecerea acestor zile în străinătate. Așadar, nu este de mirare că, în luna de-cembrie, în punctele de trecere a frontierei se înregistrează o creștere semnificativă a traficului de per-soane și mijloace de transport. Conform estimărilor, cele mai tranzitate puncte de trecere vor fi cele de la frontiera cu Ungaria, Bulgaria și Republica Moldova. 

Așadar, și punctele de frontieră existente pe raza județului Constanța - PTF Vama Veche, PTF Ostrov - Silistra și PTF Negru Vodă - Kardam - vor fi destul de aglo-merate. Pentru evitarea co-zilor, Poliția de Fron-tieră Română reco-mandă participanților la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniță, astfel încât să se preîntâmpine apariția suprasolicitării doar a unora dintre acestea. Cine este nemulțumit de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei poate suna la numărul de telefon 021.9590. 

"Reamintim tuturor participanților la traficul transfrontalier că, în situația în care sunt nemulțumiți de modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, pot suna la numărul de telefon 021.9590, unde aspectele semnalate vor fi preluate de către polițiștii de frontieră care vor acționa în consecință, legal, de la caz la caz", au precizat repre-zentanții Poliției de Frontieră. Pentru evitarea aglomerărilor, Poliția de Frontieră Română deja a luat măsurile necesare astfel încât tranzitul să se efectueze în condiții normale. S-a suplimentat personalul care-și desfășoară activitatea la controlul documentelor, iar în plus s-a decis creșterea numărului arterelor de control din punctele de frontieră, pe sensul de intrare sau ieșire din țară, când situația o impune. Apoi, s-a constituit o rezervă de personal, atât la sediul Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, cât și în cadrul structurilor teritoriale, formată din ofițeri specializați care vor fi pregătiți să acționeze, dacă este necesar. 

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei