Vizită regală la Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu

de Madalina PETRESCU Luni, 20 Mai 2024 430
Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei şi Alteţa Sa Regală Principele Radu au vizitat sâmbătă Baza 57 Aeriană Mihail Kogălniceanu.

În cadrul vizitei, au fost purtate discuții cu şeful Statului Major al Forţelor Aeriene, general maior Leonard-Gabriel Baraboi.

Comandantul bazei aeriene, comandor Nicolae Crețu a făcut o scurtă prezentare a istoricului și misiunii bazei, o informare cu privire la principalele obiective stabilite pentru anul în curs și un sumar al activităților planificate în perioada imediat următoare, cu accent pe stadiul derulării obiectivelor de investiție.

“În context aliat, discuțiile s-au axat pe eforturile şi demersurile comune de asigurare a stabilităţii şi securităţii în regiunea Mării Negre, fiind evidențiată importanța prezenţei militare multinaționale complexă la exerciţiile desfăşurate pe teritoriul naţional”, au transmis reprezentanții instituției militare de la Kogălniceanu.

Vizita a cuprins şi întrevederi cu echipele de comandă și militarii detașamentelor aliate dislocate în baza de la Mihail Kogălniceanu, reprezentanți aparținând Diviziei 82 Aeropurtată a Statelor Unite ale Americii și detașamentului 140 Expediționar al Forțelor Aeriene Regale ale Marii Britanii.

„În mesajul adresat militarilor români și aliați dislocați în bază, Majestatea Sa Margareta şi Alteţa Sa Principele Radu au mulțumit acestora pentru efortul lor adus la menținerea stabilității și echilibrului în flancul de Est al NATO și al Uniunii Europene, atât pentru statele noastre, cât și pentru societate și le-au transmis că mai puternici putem fi numai împreună!”, se arată în comunicat.

La final, Familia Regală a avut posibilitatea de a asista la un exercițiu specific de antrenament executat împreună cu personalul Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei