Vlad Pascu, pentru prima dată în sala de judecată. Noul judecător a admis readministrarea probelor

de Madalina PETRESCU Joi, 23 Mai 2024 384
Autorul tragediei de vara trecută, de la 2 Mai, Vlad Matei Pascu, a fost adus, joi, pentru prima dată, în sala de judecată, de când a început acest proces și a stat practic la un gardian distanță de familiile victimelor sale, pe care nu le-a privit în ochi, ci a stat mai mult cu privirea în pământ.

Claudia Carmen Berevoescu, noul judecător căruia i-a revenit dosarul lui Vlad Pascu după recuzarea și transferul controversatei Ancuța Popviciu, a admis readministrarea probelor și a permis avocaților să depună din nou cerere de schimbare a încadrării juridice a faptelor.

La termenul de joi, de la Judecătoria Mangalia, Pascu a fost adus pentru prima dată fizic în fața instanțe. La termenele precedente, Vlad Pascu a fost audiat prin videoconferință.

„Am vrut să acord posibilitatea să ne cunoaștem”

Termenul de joi, 23 mai, stabilit anterior de Popoviciu, a fost păstrat de noul judecător din dosar, astfel încât familiile victimelor, Roberta Dragomir și Sebastian Olariu, au venit în instanță.

„Am vrut să acord posibilitatea să ne cunoaștem și să stabilim parcursul procesului. Mi se pare normal să fie și inculpatul prezent. Am văzut ce s-a făcut până acum. Ce documente s-au depus, că au fost încredințate probe pe latura civilă, că au fost audiate părțile”, a spus noul judecător.

Avocatul victimelor a solicitat o revenire asupra cererii de schimbare a încadrării faptelor comise de Vlad Pascu, mai exact constatarea nulităţii încheierii date la termenele trecute.

„E o situație deosebită procesual și procedural, doamna președinte, apreciez că instanța de judecată poate constata nulitatea încheierii date la termenele trecute. Cererea mea este să se constate nulitatea”, a spus Adrian Cuculis, potrivit adevarul.ro

„Îți dă altă încredere, îți dă alte speranțe”

Judecătoarea a admis readministrarea probatoriului și le-a dat dreptul avocaților să depună cereri, în scris, de schimbare a încadrării juridice, cu alte argumente, stabilind, totodată, şi data următoarei înfăţişări pentru 7 iunie. Avocații ceruseră schimbarea încadrării juridice a faptelor din ucidere din culpă în omor și din vătămare corporală în tentativă la omor. De asemenea, magistratul a menținut procedura simplificată în acest proces.

Spre deosebire de termenele precedente, de această dată părinții lui Sebastian Olariu și ai Robertei Dragomir, tinerii uciși în vara lui 2023 de Mercedesul condus de Vlad Matei Pascu, au ieșit mai liniștiți din sala de judecată, declarându-se încrezători că acum li se va face dreptate și considerând că noua judecătoare este „cerebrală”.

„Îți dă altă încredere, îți dă alte speranțe, nu știu cum va fi, dar parcă au înviat niște speranțe”, a declarat Mihaela Olariu, mama lui Sebastian, unul dintre tinerii uciși de bolidul de lux al lui Pascu.

Și tatăl lui Sebastian a avut aceeași opinie, spunând că s-a simțit în siguranță, cu un „complet de judecată foarte profesionist”: „Am văzut o doamnă judecător cum n-am văzut niciodată, deci știu că se va face dreptate în acest caz”
Referitor la Pascu, prezent în sala de judecată, mama lui Sebastian a spus că ea a încercat să-i evite privirea.

„Nu pot să-l privesc în față pe cel care mi-a luat fiul. Nu cred nici măcar o secundă că are vreo urmă de remușcare, nu cred nici acum că știe ce a făcut sau că-i pasă de ceea ce a făcut”, a mai spus mama lui Sebi Olariu.

La rândul său, tatăl Robertei Dragomir, Cătălin Dragomir, a spus despre Pascu că s-a uitat la el o secundă și l-a văzut la fel: „trufaș și fals, învățat (n. red - ce să spună)”.

Livia Dragomir, mama Robertei, a declarat că Pascu nu a spus niciun cuvânt pentru că nu are ce spune. „ Orice ne-ar spune... Deocamdată, abia a început procesul cu doamna judecător, să vedem ce se va întâmpla mai departe”
Întrebată de jurnaliști ce și-ar fi dorit să audă de la Vlad Pascu, mama Robertei Dragomir a răspuns: „Măcar să spună că regretă, deși nu cred că regretă”.

După ce au părăsit sala de tribunal, rudele victimelor au mers la locul accidentului pentru a îngriji monumentul pe care tatăl lui Sebastian Olariu l-a construit acolo unde fiul său și Roberta Dragomir și-au găsit sfârșitul în urma impactului provocat de Vlad Pascu, șoferul care se afla sub influența drogurilor și alcoolului la volanul unui Mercedes de colecție.

Judecătoarea recuzată din dosarul Vlad Pascu, Ioana Ancuța Popoviciu, și-a făcut apariția în fața Judecătoriei Mangalia, însă a refuzat să răspundă întrebărilor puse de reprezentanții mass-media.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei