Zi decisivă pentru Gabriel Oprea. Senatul discută astăzi cererea de încuviințare a urmăririi penale

de Cuget Liber Luni, 05 Septembrie 2016 157
Cererea DNA, formulată de procurorul general al României, Augustin Lazăr, privind încuviințarea urmăririi penale a fostului ministru de Interne Gabriel Oprea pentru ucidere din culpă în cazul polițistului Bogdan Gigină, va fi discutată luni de conducerea Senatului, care va trimite dosarul la Comisia juridică, pentru elaborarea unui raport ce urmează să primească votul plenului.
Hotărârea privind cererea de urmărire penală, al cărei proiect este întocmit de Comisia juridică, de numiri, disciplină, imunități și validări, se adoptă cu votul majorității senatorilor prezenți, cu respectarea prevederilor art.67 din Constituția României, republicată.
Votul este secret și se exprimă prin bile. Hotărârea prin care Senatul cere sau nu cere urmărirea penală se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I.
În cazul în care Senatul decide să ceară urmărirea penală, președintele Senatului va comunica acest lucru procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.
Direcția Națională Anticorupție a solicitat joi procurorului general să trimită Senatului cerere pentru începerea urmăririi penale față de fostul vicepremier Gabriel Oprea, acuzat de ucidere din culpă în cazul morții polițistului Bogdan Gigină.
Fostul vicepremier Gabriel Oprea va ajunge astfel pentru a treia oară la votul senatorilor pentru aprobarea unei solicitări DNA de urmărire penală, de data aceasta pentru ucidere din culpă, după ce, în februarie, Senatul a aprobat două cereri de urmărire penală pentru abuz în serviciu, în cazul limuzinei DIPI și în cel al folosirii abuzive a coloanei oficiale.
În ultimele două cazuri, fostul ministru de Interne și vicepremier nu a avut sorți de izbândă în fața senatorilor. Pe 3 februarie 2016, Senatul a aprobat urmărirea sa penală în dosarul coloanei oficiale, fiind acuzat că a făcut abuz de prevederile legii în acest caz.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei