"Ziua porților deschise pentru copii", la Garda de Coastă

de Andreea ILIESCU Sâmbătă, 01 Iunie 2013 117
Ziua Internațională a Copilului va fi sărbătorită și la structurile Gărzii de Coastă din județele Constanța și Tulcea, care își vor deschide porțile pentru o serie de manifestări dedicate celor mici. 
Vineri, sediul Grupului de Nave Constanța a fost vizitat de un grup de 32 de copii ai Școlii Generale nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța, în cadrul unei acțiuni prilejuite de sărbătorirea Zilei Internaționale a Copilului. Elevii, însoțiți de un grup de profesori și părinți, au vizitat nava amiral a Poliției de Frontieră Române, "Ștefan cel Mare", și o navă de patrulare și supraveghere maritimă, fiindu-le prezentate modalitățile prin care Garda de Coastă își îndeplinește misiunea de control și supraveghere a frontierei de stat la Marea Neagră. 
Sâmbătă, începând cu ora 10, navele din componența Grupului de Nave Constanța vor primi vizita altor 30 de elevi și profesori de la Școala Generală nr. 33 "Anghel Saligny" din Constanța. 
Copiilor li se va prezenta tehnica din dotare și modul în care aceasta poate fi folosită în desfășurarea activităților specifice. Totodată se vor face scurte demonstrații, în care cei mici vor participa alături de polițiștii de frontieră la interceptarea și imobilizarea unui grup de migranți, precum și la o misiune de patrulare cu autospeciala Nissan Terano și ATV-ul Arctic Cap. De asemenea, vor putea urmări exerciții demonstrative cu câinii de serviciu și vor participa la un atelier criminalistic.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Eveniment

Ultima oră

Titlurile zilei