Foileton / 44 de pahare

de Cuget Liber Miercuri, 09 Martie 2016 241
Eu și actuala mea soție (viitoarea mea văduvă) avem oarece neconcordanțe, ca să nu le zic păreri opuse, opinii și viziuni contrare, care mai de care și care pe care. Așadar, după 1 martie și babele aferente, a venit ziua de... 9 martie. Iată o parte din inadvertențe:
Soața, cu mucenici, eu cu bere și mici; soția cu nuci, eu cu 44 de pahare și, până seara, muci!
"Dușmanul" cu gura pe mine, eu cu gura pe pahare. Degeaba i-am explicat că asta e tradiția, că așa scrie Biblia, că paharele-s păhărele, ce-i drept, mai măricele, că vinul e de butuc.
Până seara m-am făcut... cuc! A doua zi mi-a relatat "filmul" desfășurării... îmbătării:
- La primul pahar ai rostit "Noroc, draga mea nevastă!" La al patrulea erai roșu-n obrăjori, plin de sudori și repetai "Patru, brândușa mea cât ușa, mai am până la 44..." La al zecelea pahar, deja aiurai "Iubirea mea totală, n-am mintea matoală, o să ne luăm vilă, mașină, piscină, că nu degeaba ți-am luat, de 8 Martie, costum... de baie!" După 22 de pahare ai început să-mi încurci numele. Ba Alina, ba Cristina, când iepuraș, când păsărică, broscuță, culminând cu "scârba de nevastă-mea". Spre final, nu m-ai scos din "Auzi, fă!" Pe motiv că sughiți, ai început să înghiți pahar după pahar, cu adaosul cântat - urlat "Pahar după pahar / Beau, că viața e-un cântec amar..." Nu știu de-ai ajuns la 44 de pahare, că ai început să bei direct din sticlă și-ai adormit cu capul pe masă, cu o mână la prohab, probabil pregătit să restabilești circuitul apei în natură și cu cealaltă mână în castronul cu mucenici. Nu mă întreba de ce ai ochiul umflat și vânătăi la gât, că nu mai știu, odată ce mi-am pierdut capul și cumpătarea. Ia de-aici murături, zeamă de varză, iaurt și... fă borș! Eu plec la mama.
Și-a plecat, nu înainte de-a mă trimite și pe mine, cumva, la mama mea...
P.S.: Trebuie, la un text de umorist, un final spiritual, optimist. Așadar, femeilor, în dar:
Cert este că universul feminin ne face bogată și variată viață. Femeia este raiul și iadul, otravă și medicament, regină și sclavă, comoară și purgatoriu, milă și sensibilitate, virtute și necredință, tiranie și căință toate adunate într o interminabilă diversitate. Iar…
"Diversitatea ne apare
În suspin, în spin și n floare
Diversă i fapta sau ideea
Dar, infinit mai mult, FEMEIA!"
Ananie GAGNIUC
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Fun

Ultima oră

Titlurile zilei