Specialități culinare din Spania. Taur sau toreador?

de Cuget Liber Vineri, 25 August 2017 389
Un turist vizitează Spania. Plimbându-se pe străzile Madridului, intră în cel mai arătos restaurant. Se așează la masă și studiază meniul. Se apropie chelnerul și întreabă:
- Domnul ce servește?
- Vă rog să-mi aduceți cea mai scumpă și mai reprezentativă mâncare spaniolă.
- Avem așa ceva, dar o să vă coste binișor.
- Nu contează. Dar vă rog să fie ceva exclusivist!
- Imediat!
Cam într-o oră vine chelnerul și-i aduce un tacâm generos cu două găluște cât pumnul, ornate cu cele mai deosebite ierburi și cel mai scump sos. Clientul le savurează din plin. Mulțumit, cere nota și zice:
- Să știți că n-am mai mâncat nimic mai gustos. Cum se numește acest fel de mâncare?
- "Corida", domnule. Găluștele alea delicioase nu sunt altceva decât testiculele taurului sacrificat astăzi pe Plaza de Toros. Vă costă 5 mii de euro.
Uimit de preț, clientul achită, dar rămâne, totuși, satisfăcut. Peste o lună, iar vine în Spania, intră cu prima ocazie în același restaurant și fără să aștepte meniul, strigă chelnerului cu un gest amical:
- Prietene, "Corida", te rog.
Chelnerul dă din cap afirmativ și solemn, după care îi aduce într-o oră tacâmul. De data asta găluștele erau minuscule, dar la fel de bogat ornate. Turistul nostru le-a mâncat și a cerut nota.
- 10 mii de euro!
- Păi cum se poate una ca asta! se miră clientul. O lună în urmă mi-ai adus un tacâm generos și acum îmi aduci chestia asta minusculă la un preț dublu?
- Știți domnule, dumneavoastră aveți un noroc deosebit: astăzi pe arenă a fost ucis toreadorul.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Fun

Ultima oră

Titlurile zilei