Ajută-ți căsnicia cu o seară în doi!

de Cuget Liber Joi, 26 Iunie 2014 95
Îți mai amintești când ți-a topit inima cu un zâmbet? Când ți-a aprins dorința cu o simplă atingere? Nu? Atunci poate ai nevoie să-ți împrospătezi memoria…
O dimineață posomorâtă de luni. În loc să te așezi cu micul dejun în fața televizorului, te chinui să-ți faci loc în fustă de piele care-ți venea perfect anul trecut, în timp ce, cu un ochi, inspectezi caietul de teme al fiicei tale.
Soțul tău strigă din dormitor: "Ești sigură că merge cravata bleumarin la cămașa gri?", iar fetița insistă: "Asta-i tema de data trecută, uită-te pe pagina următoare!" Îți vine să ridici mâinile în semn de apărare și, în orice caz, s-o lași baltă cu cina în doi planificată pentru diseară. Ei bine, da, cina în doi!
Așa se întâmplă de fiecare dată când planifici ceva numai pentru tine și soțul tau. Așa se face în filme, așa recomandă psihologii: "Rezervați-vă o seară numai pentru voi doi!" Fără copii, fără planuri, discuții despre casă, doar voi doi, cei care ați fost odată…
Uită măcar o dată de copii
Sună bine în teorie, atât de bine încât guvernul norvegian a lansat pentru cuplurile casatorite un program în acest sens, în încercarea de a diminua rata de divorțuri de 40%. Și aici, serile în doi sunt văzute ca un remediu care să readucă cuplurile împreună.
Scânteia este încă vie!
Una dintre temerile legate de o seară în doi este că nu vei ști ce altceva o să vorbiți în afara discuțiilor obișnuite despre casă, copii, școală și, nu rareori, probleme de serviciu.
Nu trebuie să evitați cu orice preț aceste subiecte, pentru că riscați un blocaj care poate să dureze toată seara. Va fi suficient că sunteți doar voi doi și că nimeni nu vă întrerupe, ca discuția să se dezvolte, în sfârșit, să alunece spre amintirile comune, spre glumele de altadată pe care copiii nu se cade să le audă.
Nimic nu se varsă, nimic nu ia foc, nimeni nu s-a înțepat și nimeni cu nimeni nu se ceartă pe jucării… Nuanțele subtile ale unui zâmbet nu se mai împrăștie dinainte de a se înfiripa.
Și, oricât ar părea de banal, mâncarea bună contribuie la starea de bine și satisfacție. Acum puteți comanda ceea ce le este interzis copiilor, fără pericolul ca ei să vrea să guste din farfuriile voastre. Un vin bun, aromat, o muzică plăcută și, de ce nu, un dans pasional.(sursa:www.avantaje.ro)
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Life and Style

Ultima oră

Titlurile zilei