Ce creează atracția sexuală între doi oameni?

de Cuget Liber Marţi, 08 Noiembrie 2011 671
Te-ai întrebat vreodată ce creează atracția sexuală între doi oameni și de ce suntem atrași de o anumită persoană? Hai să încercăm să dezlegăm misterele atracției umane...
Totul se reduce la feromoni! Acestea sunt substanțe chimice din creier și corp care afectează și alți factori biologici, în afară de atracția umană.
Ce arată cercetările?
Cele mai multe teste au fost efectuate pe animale, în special insecte și acest lucru nu sună foarte promițător în ceea ce privește atracția umană. Dar cu nouă tehnologie de măsurare, efectele hormonilor au fost aduce încet și în domeniul societății umane.
Cercetările din 1980, conduse de profesorul de psihologie Marta McClintock, de la Universitatea din Chicago, a dezvălui unele concluzii interesante. Feromonii au ajutat femeile care au trăit împreună să-și sicronizeze ovulația și menstruația.
Cele mai recente cercetări arată că nivelul de testosteron al bărbaților crește în cazul în care aceștia sunt expuși femeii aflate la ovulație, iar acest lucru poate fi un indiciu pentru esența atracției umane.
Un psiholog de la Universitatea din Viena, Astrid Juette, a realizat o cercetare în cadrul căreia a arătat cum bărbații fac diferența între femei în diverse perioade ale ciclului menstrual.
Îndoielile oamenilor de știință
În ciuda rezultatelor cercetărilor, unii oameni de știință sunt încă sceptici cu privire la diverse descoperiri ale efectelor feromonilor. Ei sunt de acord că sistemul uman duce mirosul de la nas la sistemul limbic, dar se îndoiesc în privința scopului pentru care se întâmplă acest lucru și în ce fel primim noi aceste mirosuri.
În prezent, nu este, așadar, sigur dacă feromonii sunt în întregime responsabili pentru atracția dintre oameni și sperăm că răspunsul va sosi odată cu cercetările viitoare.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Monden

Ultima oră

Titlurile zilei