A început votul în cazul validării lui Ungureanu la șefia SIE

de Ana FULAȘ IONESCU Marţi, 30 Iunie 2015 84
Votul în plenul reunit al Parlamentului privind validarea lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE a început cu senatorii. Senatorii și deputații votează secret pe buletine de vot. După vot, Ungureanu va depune jurământul în fața plenului Parlamentului. Un număr de 11 parlamentari PNL, printre care Crin Antonescu și Varujan Vosganian, nu și-au înregistrat prezența la plenul Parlamentului dedicat validării lui Mihai-Răzvan Ungureanu la conducerea SIE. Potrivit listelor de prezență, de la PNL nu și-au înregistrat prezența Crin Antonescu, Ben-Oni Ardelean (învoit), Lucian Iliescu, Steliana Miron, Varujan Vosganian, Adrian Oros, Valentin Rusu, Marin Almăjanu, Elena Uioreanu, Mircea Lubanovici și Daniel Zamfir.
Prim-vicepreședintele PNL Ludovic Orban a declarat, luni, că, în cazul în care parlamentari liberali vor absenta nemotivat la votul în plenul reunit pentru Mihai-Răzvan Ungureanu, propus de președintele Iohannis la șefia SIE, se vor aplica sancțiuni împotriva acestora, însă a susținut că nu are motive să creadă că acest lucru se va întâmpla. El a precizat că cinci parlamentari vor absenta motivat — trei cazuri medicale, iar doi liberali sunt plecați în străinătate. A început ședința în care se votează noul director al SIE. Ședința de plen reunit al Camerei Deputaților și Senatului în care urmează să fie validat Mihai-Răzvan Ungureanu în funcția de director al Serviciului de Informații Externe (SIE) a început.
La ședință sunt prezenți 286 de parlamentari. Votul este secret cu buletine de vot. Mihai-Răzvan Ungureanu nu a mai fost audiat marți, în Comisia parlamentară de control SIE, din lipsă de cvorum. Deputații din grupul PSD Vasile Popeangă și Florian Nicolae au semnat listele de prezență.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei