Administraţia locală din comuna Lumina construiește un parc pescăresc în satul Sibioara

de Mircea GHIȚĂ Marţi, 06 Iunie 2023 880
Autoritățile locale din comuna Lumina au semnat, săptămâna trecută, contractul de execuție pentru realizarea unui parc tematic pescăresc ce va fi amenajat în satul Sibioara.
Consilierii locali din comuna Lumina au aprobat în luna septembrie a anului 2022 un proiect de hotărâre inițiat de primarul comunei Lumina, Dumitru Chiru, ce presupune demararea proiectului de amenajare pentru un parc tematic pescăresc în satul Sibioara.
Valoarea totală a contractului de lucrări de construire parc tematic este de 848955,73 lei (TVA inclus).
Conform contractului semnat cu constructorul, acesta are obligația de a finaliza lucrările în termen de maxim 6 luni de la primirea ordinului de începere a lucrărilor.
Locația noului parc tematic pescăresc din satul Siboara este în centrul localității, în spatele școlii și în aropierea bisericii ortodoxe, acesta fiind încadrat de străzile Mihail Kogălniceanu – George Bacovia.
„Obiectivul general al proiectului constă în dezvoltarea infrastructurii şi serviciilor în zona comuna Lumina prin realizarea unui parc tematic pescăresc, facilitând accesul comunităţii locale şi nu numai, la activităţi sportiv-recreative şi de petrecere a timpului liber. De asemenea, investiţia va avea ca efect dezvoltarea şi valorificarea potenţialului natural existent, asigurându-se astfel, echilibrul între sistemele socio-economice şi potenţialul natural, diversificând şi eficientizând dezvoltarea zonală, pentru îmbunătăţirea calităţii vieţii oamenilor. Implementarea proiectului va însemna, printre altele, consolidarea şi diversificarea ofertei de activităţi sportiv recreative şi de petrecere a timpului liber în zonă, posibilitatea organizării de manifestări sportiv recreative care să atragă în mod special generaţia tânără, şi nu numai, creşterea gradului de dotare al zonei, mărirea confortului rural, creşterea suprafeţei verzi din zonă şi menţinerea locurilor de muncă în zona pescărească”, a declarat primarul Dumitru Chiru.
Parcul pescăresc care se va construi în satul Sibioara va avea spaţii de joacă pentru copii dotate cu complexuri de joacă cu tematică acvatică, teren de joc multisport cu suprafaţa acoperită cu gazon sintetic, aceasta fiind împrejmuită cu gard de plasă şi poartă de acces, spaţii dotate cu mese de şah şi table, mese pentru tenis de masă precum şi aparate de fitness. De asemenea vor exista spaţii verzi pentru plantare de material săditor, alei pietonale şi grupuri sanitare ecologice, pe sexe, inclusiv pentru persoanele cu dizabilităţi. Totodată, parcul va fi dotat cu mobilier urban, respectiv băncuţe şi coşuri de gunoi selectiv.
Spaţiile verzi vor fi plantate cu gazon şi grupuri de flori de sezon, fiind dotate cu un sistem de irigaţii iar iluminarea întregului centru de agrement, în ansamblu, se va realiza cu stâlpi ornamentali de iluminat.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei