Administrația locală din Mihail Kogălniceanu a marcat 115 ani de la înfiinţarea Regimentului 36 Infanterie

de Carmen MOCANU Miercuri, 27 Martie 2024 631
Primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuța Belu, a fost şi în acest an gazda ceremonialului militar şi religios cu ocazia aniversării a 115 ani de la înfiinţarea Regimentului 36 Infanterie "Vasile Lupu".
Ceremonia militară a avut loc, miercuri, în fața Monumentului din fața Bazei Militare.
„Este o zi de mare însemnătate pentru personalul Regimentului 36 Infanterie "Vasile Lupu", unitate ce a funcționat pe raza localității noastre!
De data aceasta, i-am așteptat cu Monumentul Regimentului reabilitat cu materiale moderne, demn de istoria bogată a Regimentului. Totodată, pentru devotamentul și toată activitatea depusă în slujba Regimentului și localității Mihail Kogălniceanu, domnului colonel în retragere Remus Macovei, i s-a conferit calitatea de cetățean de onoare al Localității. Această calitate a fost acordată la propunerea Asociației Veteranilor din Constanța și a domnului Cristi Crăciun”, a declarat primarul comunei Mihail Kogălniceanu, Ancuţa Belu.
La rândul lui, Cristi Crăciun a transmis că a participat cu bucurie, în comuna Mihail Kogălniceanu la aniversarea a 115 ani de la înființarea Regimentului 36 Infanterie "Vasile Lupu".
„Cu bucurie am participat în comuna Mihail Kogălniceanu la aniversarea a 115 ani de la înființarea Regimentului 36 Infanterie "Vasile Lupu"!
Am fost încântat să observ că Primăria condusă de doamna Ancuța Belu a reabilitat Monumentul Regimentului, care a fost construit acum peste 30 de ani și până acum nu s-a mai intervenit asupra sa.
În aceeași măsură am fost încântat când Consiliul Local al Comunei Mihail Kogălniceanu a aprobat propunerea Asociației Veteranilor și a mea de a-i conferi domnului colonel în retragere Remus Macovei titlul de cetăţean de onoare al comunei! Această recunoaștere a meritelor vine în urma zecilor de ani cât a lucrat și a condus Unitatea Militară din Mihail Kogălniceanu, domnul fiind ultimul comandant al Regimentului până în anul 1994. Distincția i-a fost înmânată de doamna Primar Ancuța Belu”, a spus Cristi Crăciun.
La eveniment au participat cetăţeni ai comunei, militari dar şi prefectul judeţului Constanţa, Silviu Coşa.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei