Alina Gorghiu: Mergem mai departe cu reforma pensiilor speciale

de Madalina PETRESCU Miercuri, 21 Iunie 2023 240
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, despre protestele magistraţilor pe tema adoptării legii pensiilor speciale, că vor merge mai departe cu reforma şi că săptămâna viitoare va fi o săptămână de foc în Parlament, iar Camera Deputaţilor va vota această lege care este jalon şi responsabilitate în PNRR.

Ministrul a mai spus că discuţiile cu reprezentanţii din justiţie s-au referit la principiul că nicio pensie nu poate să depăşească salariul, că nu se vor crea noi categorii de pensii speciale iar pensiile speciale se vor calcula pe baza principiului contributivităţii.

“Vă garantez că vom găsi soluţia echilibrată, astfel încât să avem această reglementare a pensiilor de serviciu odată pentru totdeauna tranşată. Legiferarea porneşte de la principiul care a revoltat întreaga societate şi anume că nicio pensie de serviciu nu poate să depăşească venitul obţinut în cursul perioadei de cotizare. Pe scurt, nicio pensie nu poate să fie mai mare decât salariul”, a spus ministrul Justiţiei într-o intervenţie la Antena 3.

Întrebată dacă greva magistraţilor este ilegală, ţinând cont că potrivit legii nu au voie să facă astfel de formă de protest, Alina Gorghiu a precizat că din declaraţiile şefului CSM, această formă de protest nu este una care blochează activitatea ci este o formă de atragere a atenţiei factorilor decizionali. “O luăm ca atare şi sperăm că această manieră de atragere a atenţiei să se finalizeze repede. Nu pot să vă răspund în aceşti termeni, de ilegal sau legal”, a completat ea.


Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei