Aproape 250 de clădiri și terenuri vor fi supraimpozitate, la Mangalia

de Mircea GHIȚĂ Duminică, 19 Decembrie 2021 526
Primarul Municipiului Mangalia, Cristian Radu, a convocat consilierii locali la o şedinţă ordinară, care va avea loc luni, 20 decembrie, ora 13.00.
Pe ordinea de zi, sunt înscrise peste 200 de proiecte de hotărâre, care vizează supraimpozitarea cu până la 500% a clădirilor și terenurilor neîngrijite din Mangalia și stațiuni.
Măsura supraimpozitării clădirilor și terenurilor aflate în paragină a fost luată, prin HCL Nr.115/2016, care stabilește cuantumul procentual al supraimpozitării, dar și normele de aplicare.
În urma unei evaluări și a criteriilor prevăzute în HCL, majorarea impozitului pentru această categorie de active se stabilește de către echipe mixte de la mai multe departamente din cadrul municipalității. Astfel, pentru supraimpozitarea pe anul în curs, cu aplicabilitate în 2022, echipele Primăriei s-au deplasat în teren pentru evaluări și constatări, încă din primăvara acestui an.
Tuturor proprietarilor de terenuri și clădiri în paragină li s-au trimis somații prealabile, cu termen de grație şase luni pentru clădiri, respectiv 30 de zile pentru terenurile neîngrijite.
După expirarea acestor termene, angajații Primăriei Mangalia au făcut noi evaluări, iar pentru cei care nu au reușit să respecte prevederile legale, s-a procedat la supraimpozitare. Reprezentanții autorității publice locale susțin că, anul următor, se vor face noi evaluări, în urma cărora se va elimina supraimpozitarea pentru clădirile și terenurile ale căror proprietari au intrat în legalitate.
„Una dintre principalele preocupări ale administraţiei locale o reprezintă clădirile și terenurile aflate în paragină, întrucât afectează grav imaginea stațiunilor din sudul litoralului. Până acum câțiva ani, nu am avut pârghiile necesare să facem ceva în acest sens. În prezent, am reușit să gestionăm acest aspect și datorită faptului că cei mai mulți proprietari de hoteluri, restaurante și terenuri au înțeles să-și îngrijească și chiar să-și modernizeze activele, astfel încât numărul turiștilor a crescut considerabil”, a declarat primarul Mangaliei, Cristian Radu.

Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei