Băsescu a promulgat legea de punere în aplicare a Codului de procedură civilă

de Carmen MOCANU Joi, 24 Mai 2012 203
Președintele Traian Băsescu a semnat, astăzi, decretul privind promulgarea legii pentru punerea în aplicare a Codului de procedură civilă.
Administrația Prezidențială a informat că șeful statului a semnat decretul privind promulgarea Legii pentru punerea în aplicare a Legii nr.134/2010 privind Codul de procedură civilă.
Camera Deputaților a adoptat, în 8 mai, în calitate de for decizional, cu 240 de voturi "pentru" și o abținere, proiectul legii de aplicare a Codului de procedură civilă.
Potrivit Mediafax, ministrul Justiției, Titus Corlățean, a susținut, în plen, adoptarea acestei legi, arătând că face parte "dintr-un demers de continuitate".
Adoptarea legii de aplicare a Codului de procedură civilă va permite intrarea în vigoare a acestuia de la 1 septembrie și reprezintă o dovadă a faptului că progresele în domeniul Mecanismului de Cooperare și Verificare vor continua, a declarat, în 9 mai, ministrul Justiției, Titus Corlățean, la o întâlnire cu ambasadorul al Franței la București, Philippe Gustin.
Ministrul Justiției a spus că noul Cod de procedură civilă va intra în vigoare de la 1 septembrie, după ce deputații au votat legea de aplicare a acestuia.
Prezent în 17 mai la ședința plenului CSM, ministrul Justiției a declarat că fostul Guvern nu a prevăzut în buget finanțare pentru intrarea în vigoare a Codului de procedură civilă, contrar declarațiilor făcute atât public cât și cu ocazia dezbaterilor parlamentare.
"Nu sunt bani prevăzuți în buget pentru intrarea în vigoare. E necesară o rectificare bugetară pentru asigurarea finanțării intrării în vigoare a Codului de procedură civilă. Vom face eforturi să o asigurăm. Cu atât mai mult apreciez că a fost corectă trimiterea la 1 septembrie 2012 a intrării în vigoare a codului prin programul de guvernare votat în Parlament", a spus Cărlățean.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei