Băsescu: Revenirea la Cotroceni nu mai e o prioritate pentru mine. Ca să demisionez trebuie să fiu în funcție. Eu sunt suspendat

de Mediafax Vineri, 03 August 2012 310
Președintele suspendat, Traian Băsescu, a fost întrebat vineri dacă ia în calcul demisia sa din funcție, el răspunzând: "Din postura de suspendat, eu n-am cum demisiona". Traian Băsescu a declarat că nu pot exista "ilegalitate mai mare și prostie mai mare" decât scoaterea din listele electorale a cetățenilor români plecați în străinătate, el precizând că deținătorii cetățeniei române au drepturi electorale oriunde s-ar afla.
Declarațiile lui Traian Băsescu:
Statul român nu are instituții șubrede. Este un stat consolidat, cu instituții funcționale, dar niciun stat nu rezistă să rămână funcțional pe de-a-ntregul când o majoritate politică încalcă legile statului.
Ca să demisionez trebuie să fiu în funcție. Eu sunt suspendat. Din postura de suspendat nu pot demisiona.
Am constatat dincomunicate publice că Parchetul General s-a implicat în analiza a ceea ce s-a întâmplat la referendum.
Revenirea la Cotroceni nu mai e o prioritate. Pentru mine miza cea mai mare este demantelarea rețelelor de fraudare a proceselor electorale și stabilirea responsabilităților pentru cei care după ce au organizat un referendum îl neagă ei înșiși. Nici nu mă interesează termenele CC.
Ponta, Antonescu, Voiculescu și Rus sunt responsabili de respingerea oricărei șanse ca România să mai intre în Schengen, sunt responsabili de accelerarea deprecierii monedei naționale și că România nu va putea deveni la toamnă un partener credibil pentru discutarea bugetului 2014-2020 la UE.
Pentru mine revenirea la Cotroceni nu mai este cea mai importantă miză. Pentru sănătatea democrației în România, este esențial ca acest referendum să fie analizat în toate detaliile lui din punct de vedere al legalității. Decizia de ieri a CC a fost generată de un chestor.
Apelul meu către administrația locală este la corectitudine, pentru că niște băieți deștepți de la Palatul Victoria vor să împingă nota de plată la cei din teritoriu.
Pare a fi o încercare de a împinge responsabilitatea fraudării referendumului de la Guvern către primari și cei din secțiile de votare. Presiunea pusă pe primari să modifice listele electorale îi pune pe primari în situația de infractori.
Rus spune că vor face un soi de recensământ. Ce se fac cu cei plecați în vacanță? Ei trebuie să înțeleagă un lucru: pe zi ce trece afundă România tot mai tare în decredibilizare. Nu există soluție pentru România decât aplicarea standardelor democratice europene. Cum să-i scoți din liste pe cei care sunt în străinătate când ai făcut pentru ei 306 secții de votare?
Prostie mai mare ca scoaterea românilor din străinătate de pe liste nu există.
Suntem în cea mai penibilă situație în care poate fi un Guvern: organizează referendum, dă cifra, se termină și când vede că n-a ieșit cum trebuie îl contestă. Situația, unică în UE, descalifică Guvernul României. Nu vom scăpa de efecte neplăcute.
Guvernul, în urma loviturii de stat, a organizat un referendum. La AEC, MAI, singurul autorizat să transmită listele electorale, a precizat numîrul de 18,3 milioane de locuitori. Toate poveștile cu CNAS, INS, evidența altor Case sunt diversiuni, pentru că singura autoritate recunoscută de lege putând să comunice cifrele electorale este MAI.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei