Camera Deputaților nou aleasă se va întruni miercuri

de Carmen MOCANU Luni, 17 Decembrie 2012 134
Camera Deputaților nou aleasă se va întruni miercuri, la ora 13.00, data fiind stabilită prin decretul de convocare emis de președintele României, informează un comunicat de presă al Camerei Deputaților remis luni Agerpres.
Până la alegerea noului Birou permanent, lucrările Camerei Deputaților sunt conduse de cel mai în vârstă deputat, în calitate de președinte de vârstă, asistat de cei mai tineri patru deputați, în calitate de secretari.
"Președintele Camerei Deputaților și ceilalți membri ai Biroului permanent vor fi aleși, conform Regulamentului Camerei Deputaților, după constituirea legală a Camerei. Președintele Camerei Deputaților, ales pentru întreaga legislatură, face parte din Biroul permanent și este președintele acestuia. Din Biroul permanent al Camerei Deputaților mai fac parte 4 vicepreședinți, 4 secretari și 4 chestori. Biroul permanent se formează în urma negocierilor dintre liderii grupurilor parlamentare, respectându-se configurația politică a Camerei Deputaților", se mai arată în comunicat.
Alegerea președintelui Camerei Deputaților are loc prin vot secret, cu buletine de vot. Fiecare grup parlamentar poate face o singură propunere. Este declarat ales președinte al Camerei Deputaților candidatul care a întrunit votul majorității deputaților. Lista candidaților propuși pentru funcțiile de vicepreședinte, secretar și chestor din Biroul permanent se supune în întregime votului Camerei Deputaților și se aprobă cu majoritatea voturilor deputaților.
Dacă nu se întrunește această majoritate, se organizează un nou tur de scrutin, în care lista este aprobată cu majoritatea voturilor deputaților prezenți. Votul este secret și se exprimă prin bile. Vicepreședinții, secretarii și chestorii Camerei Deputaților sunt aleși la începutul fiecărei sesiuni ordinare, la propunerea grupurilor parlamentare cărora le-au fost repartizate locurile respective.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei