Campania electorală în audiovizual se va desfășura între 11 mai și 7 iunie și va fi gratuită

de Carmen MOCANU Miercuri, 25 Aprilie 2012 333
Campania electorală în audiovizual va începe pe 11 mai și se va încheia pe 7 iunie, la ora 24.00, iar candidații la alegerile locale se vor putea exprima gratuit în emisiunile informative, electorale și de dezbatere electorală difuzate de televiziuni și radiouri, potrivit unei Decizii a CNA.
Decizia nr. 195 din 24 aprilie 2012 privind principii și reguli de desfășurare, prin intermediul posturilor de radio și de televiziune, a campaniei electorale din anul 2012 pentru alegerea autorităților administrației publice locale a fost publicată, miercuri, pe site-ul Consiliului Național al Audiovizualului (CNA).
Răsvan Popescu, președintele CNA, a declarat, pentru Mediafax, că reglementarea campaniei electorale este prevăzută de Legea 67 pe 2004 pentru alegerea autorităților locale.
"În aceste limite legale, CNA a emis o decizie prin care stabilește principii și reguli de desfășurare a campaniei electorale în audiovizual", a spus Popescu.
Potrivit Deciziei CNA, campania electorală la posturile de radio și de televiziune, inclusiv de televiziune prin cablu, a partidelor politice, alianțelor politice, alianțelor electorale și a organizațiilor cetățenilor aparținând minorităților naționale, precum și a candidaților independenți, începe vineri, 11 mai, și se încheie joi, 7 iunie, ora 24.00.
"Accesul candidaților este gratuit atât pe posturile publice, cât și private. Posturile care doresc să se implice în campanie pot oferi accesul candidaților în emisiunile electorale și în emisiunile de dezbatere electorală în condițiile legii. De asemenea, în emisiuni informative vor fi difuzate informații privind activitățile de campanie, cât și elemente privind tehnica votării și sistemul electoral", a explicat Răsvan Popescu.
Aceste emisiuni electorale, potrivit legii, pot fi difuzate numai de luni până vineri, a atras atenția Răsvan Popescu.
"Posturilor le revine obligația de a trata candidații în mod echitabil, obiectiv și imparțial. Înainte de ziua votării, există două zile de reflecție, acordată electoratului, în sensul că nu se mai pot difuza comentarii privind campania electorală, sondaje și publicitate electorală", a spus Popescu.
El a precizat că "normele obișnuite prevăzute de legislația audiovizuală privind protecția demnității umane, a dreptului la propria imagine sunt aplicabile și în emisiunile de campanie electorală".
Radiodifuzorii care vor reflecta campania electorală, ca urmare a solicitărilor primite de la competitorii electorali, au obligația să informeze cu privire la acest lucru CNA, până cel mai târziu pe 9 mai, se mai spune în Decizia CNA.
Lista radiodifuzorilor care au notificat CNA intenția de reflectare a campaniei electorale va fi postată pe pagina de internet a Consiliului.
Taguri

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Alte știri din sectiunea Politică-Administrație

Ultima oră

Titlurile zilei